vestnik

Nik Lorbek: Ni bilo več 'zajebancije'

Tomo Köleš, 2. 10. 2018
Aleš Cipot
Nekdanji član vijoličastih je iskreno proslavil svoj prvenec v prvi ligi. 
Aktualno

Vezist Mure Nik Lorbek je v derbiju z Mariborom dosegel svoj prvi zadetek v prvi ligi in bil eden najboljših mož na igrišču

Prav presenetljiv je podatek, da je Nik Lorbek star šele 22 let. Na igrišču deluje zrelo in izkušeno. 183 centimetrov visoki zvezni igralec je pred minulo sezono matični klub, Maribor, zamenjal za Muro. Pred prihodom v Fazanerijo je nastopal za B-ekipo vijoličastih, katere kapetan je bil. Že v prvi sezoni med črno-belimi se je uveljavil kot eden ključnih igralcev, v drugi ligi je dosegel dva zadetka. Ko je prekmurski klub vstopil med slovensko elito, so navijači prav njemu, ob Luki Bobičancu, najbolj privoščili krstni zadetek v prvi ligi. Lorbek je bil namreč v tej sezoni eden najboljših mož v ekipi trenerja Anteja Šimundže, dobre predstave je pokazal tudi ob porazih.


Prav zato si je več kot zaslužil prvenec med prvoligaši. Dosegel ga je prav proti Mariboru, v nedeljo je prvi naluknjal vijoličasto barko, ki je nato v Murski Soboti potonila z 1:4. "Nič kaj posebnega dodatnega motiva ni bilo," je o dvoboju proti svojemu matičnemu klubu dejal eden od junakov Murinega slavja: "Seveda sem bil zelo vesel zmage in svojega zadetka na derbiju, ampak tekmo proti Mariboru sem vzel kot vsako drugo tekmo proti kateremukoli nasprotniku."


Mura je na derbi prinesla tri zaporedne poraze, a prav proti prvemu favoritu za naslov prvaka je prekinila negativno serijo. "Težko je bilo. Še posebno, ker smo tudi ob porazih imeli svojo igro in si ustvarjali priložnosti, vendar jih nismo realizirali. Zdaj smo pa res strnili vrste. Morali smo se popolnoma osredotočiti, ker, po domače povedano, ni bilo več 'zajebancije'. Dejali smo si, da bomo proti Mariboru delali na polno vseh 90 minut, in kar bo to prineslo, bo pač prineslo. To delo smo odlično opravili," je opisal nogometaš, ki je še kot član Maribora zbral 41 nastopov za mlajše reprezentančne selekcije.


Na vprašanje, kaj je bilo odločilno za visoko zmago Mure, Lorbek ni dolgo iskal odgovora. "Srce, borba, želja," je izstrelil. "Na igrišču smo dobro izpolnjevali naloge, ki nam jih je zadal trener. Ko se vse to skupaj poveže, se lahko pride do takšne zanesljive zmage." V naslednjem krogu črno-bele čaka nov težek izziv. Ob Kamniški Bistrici se bodo udarili z Domžalami, ki bodo iskale maščevanje za visok poraz na Fazaneriji. V tretjem krogu so v Murski Soboti padle z 1:5. "Po tekmi, kot je bila proti Mariboru, se je treba dobro spočiti, regenerirati in se nato pripraviti na naslednjega nasprotnika. Moramo se umiriti in ne smemo pustiti, da bi nas zajela evforija. Zmaga proti vijoličastim, kot vsaka druga, velja tri točke. S takšno miselnostjo moramo iti tudi v Domžale. Gremo naprej, glave gor in s pozitivno naravnanostjo v nadaljevanje prvenstva," zaključuje Mariborčan.

NK Mura Nik Lorbek Ante Šimundža NK Maribor