vestnik

Nika Zorjan razburila soboško škofijo, ki pravi, da gre za onečaščenje stolne cerkve. Kako obtožbe komentira pevka?

Vestnik.si, 2. 6. 2022
Nataša Juhnov
Murskosoboška škofija se je z ostrimi besedami odzvala na videospot slovenske pevke v cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti.
Aktualno

Murskosoboška škofija se je z ostrimi besedami odzvala na videospot slovenske pevke v cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti. "Gre za onečaščenje stolne cerkve," so zapisali.

"Slovenska pevka je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti posnela video vsebino, ki ne sodi v cerkveno okolje in krši svetost prostora ter sakralni namen cerkve," se začne zapis na spletni strani murskosoboške škofije. "Pri tem je prišlo do širjenja negativnih stereotipov in smešenja zakramenta poročnega obreda, duhovniške službe in vere kot pomembne vrednote. Škofija obžaluje, da je zaradi neprevidnosti odgovornih za cerkev, prišlo do skrunitve cerkve ter se opravičuje vernikom in vsem prizadetim," še piše v nadaljevanju.

ŠKOFIJA
Škofija Murska Sobota (zajem zaslona)
Odziv murskosoboške škofije na videospot Nike Zorjan.

Ob tem je škof Peter Štumpf snemanja in objave v cerkvah in kapelah škofije in njihovo objavo v medijih, razen kadar gre za bogoslužna opravila, prepovedal do preklica. Ob tem soboški škof prosi za prizadevanje k ohranjanju svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga, še piše v odzivu.

Škofija pevke sicer ni imenovala, je pa konec maja videospot 1, 2, 3 ravno soboški cerkvi snemala Prekmurka. Glasbenico smo povprašali, kaj meni o obtožbah. Povedala nam je, da posebnega komentarja nima, vsak pa si lahko svoje mnenje ustvari ob ogledu videospota. Snemanja ne obžaluje in se ji videospot tudi ne zdi sporen, kajti če bi se ji, ga ne bi naredila v tej obliki.

161146835_3929712810425355_7419646845140399225_o
Osebni arhiv, Nika Zorjan
Nika Zorjan razburila murskosoboško škofijo.

Prosi vse k prizadevanju za ohranjanje svetosti cerkva kot prostora molitve in svete evharistije ter prebivališča Boga

nika-zorjan škofija-murska-sobota