vestnik

(Nominirano pomursko podjetje leta po izboru bralcev) Predstavljamo Sadike Kovač

Vestnik.si, 5. 9. 2024
vestnik.si
PPL 2023.
Aktualno

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica tudi letos iščeta najuspešnejša podjetja v regiji, vi pa lahko glasujete za tisto pomursko podjetje, ki je po vašem mnenju najbolj prepoznavno, pozitivno in uspešno. Vsak dan bomo predstavili enega nominiranca, danes so na vrsti Sadike Kovač.

Melita in Alojz Kovač s Petanjec sta bila še redno zaposlena v Muri, ko sta si omislila pridelovanje vrtnin. Po 35 letih sta prepričana, da sta ravnala prav, ko sta službo zamenjala za kmetovanje. Sprva sta pridelovala le korenček in čebulo, sčasoma pa še peteršilj, zelje, por in gomoljno zeleno. Temu sta namenila približno polovico od šestih hektarjev obdelovalnih površin, tako ostaja še danes, v preostalem delu pa zaradi potreb kolobarjenja pridelujejo koruzo, pšenico in buče. Pridelujejo jih v štirih plastenjakih, kjer imajo urejen računalniško voden zalivalni sistem.

Glasujete lahko do vključno 25. septembra na https://vestnik.svet24.si/podjetjeleta ali preko glasovnice, ki bo vsak četrtek objavljena v Vestniku. Vsi, ki boste oddali svoj glas, boste sodelovali v žrebu za vikend oddih v Termah Sveti Martin.

pomursko-podjetje-leta sadike-kovač glasovanje