vestnik

Odstop dveh svetnikov: "Demokracija je umrla z nastopom župana Leljaka"

M.V., 30. 6. 2021
Nataša Juhnov
Norma Bale
Aktualno

Po torkovi občinski seji v Radencih, na kateri je župan Leljak že tretjič predlagal preimenovanje Titove ulice in je bil njegov predlog sprejet, sta odstopila dva svetnika.

Pojasnilo za odstop Norme Bale in Dejana Berića objavljamo v celoti:
"Norma Bale in Dejan Berić, na listi SD izvoljena v Občinski svet Občine Radenci za mandatno obdobje 2018 – 2022, nepreklicno odstopava kot članica in član Občinskega sveta Občine Radenci.
Zagovarjava demokratična načela sodobne družbe, verjameva v transparentno in pošteno upravljanje z javnim premoženjem in kapitalom, spoštujeva odprt dialog in v politiki spodbujava konstruktivno izmenjavo različnih mnenj. Žal je v občini Radenci demokracija umrla z nastopom župana Romana Leljaka, ki samovoljno spreminja podobo občine in sprejema sumljive odločitve, ki jih bomo še dolgo plačevali občanke in občani. Župan Roman Leljak je uspel občanke in občane razdeliti na dva tabora in jih medsebojno skregati. Vendar pa je župan bil izvoljen z demokratično večino in lahko Občinskemu svetu predlaga, kar želi, še tako nerealne in finančno problematične projekte. Toda Občinski svet Občine Radenci je tisti, ki na koncu odloča in odloči. In koalicija nekritično in brez poglobljenega premisleka podpira vse županove predloge. Midva sva nemočna in ob vsakem poskusu opozoriti na nepravilnosti deležna osebnih diskreditacij in napadov, zato ocenjujeva, da je najino delovanje v Občinskem svetu postalo brezpredmetno in ne zdi se nama pošteno, da prejemava sejnino za delo, ki ga ne moreva opravljati. Zahvaljujeva se vsem, ki so nama na volitvah namenili svoj glas in se opravičujeva, ker morava sprejeti težko odločitev o umiku iz Občinskega sveta, na katerega prenašava odgovornost za prihodnost občine Radenci. Upava, da bo tudi koalicija v nekem trenutku sprevidela manipulativno ravnanje župana in pričela odgovorno politično ravnati."
odstop dejan-berić norma-bale roman-leljak
Kaj zdaj berejo drugi