vestnik

Nova ekonomska cena vrtca in načrti za prihodnje projekte v občini Rogašovci

D. N., 21. 9. 2024
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Občinski svet potrdil višje stroške vrtca.

Na predlog Osnovne šole Sveti Jurij so svetniki Občine Rogašovci na zadnji seji sprejeli novo ekonomsko ceno vrtca pri omenjeni šoli za šolsko leto  2024/25.Od dosedanje bo višja za 62,84 evra in bo za prvo in drugo starostno obdobje ter za kombinirani oddelek ob upoštevanju najvišjega normativa 122 otrok znašala 570,67 evra, veljati pa začne 1. oktobra.

Spremembe v občinskem svetu

Svetniki so sprejeli tudi sklep o prenehanju mandata dosedanjega člana občinskega sveta Darka Felkarja iz Serdice ter potrdili mandat Draga Turhe od Svetega Jurija kot nadomestnega člana občinskega sveta za preostanek mandatne dobe.

Ukinitev sofinanciranja prevoza pitne vode

Občinski svet je sprejel tudi sklep o prenehanju veljavnosti sklepa o sofinanciranju prevoza pitne vode, ki je bil sprejet leta 2019. Kot je pojasnil župan Rihard Peurača, leta 2019 v občini še niso imeli zgrajenega javnega vodovoda, zato so zaradi pomanjkanja gasilci vozili vodo gospodinjstvom.

»Ker je vodovod zgrajen in imajo vsa gospodinjstva v občini možnost, da se priključijo na javno omrežje, ukinjamo to subvencijo, prav tako ni več razloga, da gasilci komur koli vozijo vodo.«

Načrti za športnorekreacijski center

Svetniki so se seznanili še s poročilom o izvrševanju letošnjega proračuna v prvem polletju. Realiziran je bil približno 40-odstotno, bolj kot to pa župana veseli današnji podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, podjetjem Lesnina MG oprema iz Ljubljane, ki bo izvajal drugo fazo gradnje športnorekreacijskega centra (ŠRC) Rogašovci.

Po besedah župana bi gradnja lahko stekla že prihodnji teden. »Javni razpis za izbiro izvajalca smo izvedli v času, ko še nismo vedeli, ali bomo uspešni na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport,« je dejal župan. Druga faza gradnje ŠRC Rogašovci bo potekala v letih 2024 in 2025, skupno bo investicija stala nekaj več kot 631 tisoč evrov.

občina-rogašovci športnorekreacijski-center