vestnik

Nova/stara desna roka Aleksandra Jevška: Katičevo bo zamenjal Đurov

Rok Šavel, 7. 3. 2024
Nataša Juhnov
Srečko Đurov bo ponovno združil moči z Aleksandrom Jevškom.
Aktualno

Vlada je menovala Srečka Đurova za državnega sekretarja na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj.

Po napredovanju Andreje Katič, ki je funkcijo državne sekretarke zamenjala za vodenje pravosodnega ministrstva, se je na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj sprostilo mesto državnega sekretarja.

Po naših informacijah ga bo zasedel Srečko Đurov, stari znanec v Pomurju, saj je bil direktor mestne uprave murskosoboške občine pod županom Aleksandrom Jevškom od leta 2014 do 2019. Mursko Soboto je zapustil, ko je postal načelnik mariborske upravne enote, kjer je zdržal do leta 2021, ko ga je takratni minister za javno upravo Boštjan Koritnik razrešil. Novo priložnost je nato dobil v kabinetu mariborskega župana, kjer je sprva opravljal delo mestnega menedžerja, nato pa direktorja mestne uprave. Lanskega avgusta se je razšel tudi z županom Sašo Arsenovičem, ki ga je razrešil, od takrat pa je bil kot strokovni sodelavec zaposlen v poslanski skupini SD. Informacija se je izkazala za točno, saj je imenovanje Đurova potrjeno v sporočilu za javnost o seji vlade.

Da bi ga lahko Jevšek potegnil k sebi na ministrstvo, se je šušljalo že ob pričetku njegovega ministrovanja, nato tudi ob reorganizaciji vlade, ko je iz vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko nastalo ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, s čimer je Jevšek dobil možnost dodatnega državnega sekretarja, toda do tega takrat vendarle ni prišlo. Sedaj pa bo Đurov vendarle znova združil moči z Jevškom, ki bo tako po odhodu Katičeve ponovno imel zasedeni obe sekretarski mesti. Poleg novopečenega Đurova to funkcijo namreč zaseda še nekdanji poslanec Marko Koprvic.

srečko-đurov ministrstvo-za-kohezijo-in-regionalni-razvoj aleksander-jevšek vlada-rs državni-sekretar