vestnik

Novi – stari župan Gornje Radgone, Stanislav Rojko: »Ne bo enostavno«

V. T., 21. 12. 2018
Vida Toš
Župan Gornje Radgone, Stanislav Rojko.
Aktualno

Konstitutivna seja občinskega sveta tudi v Gornji Radgoni.

Na svoji čisto prvi seji so se sestali tudi članice in člani občinskega sveta Gornja Radgona; prvo sejo je vodila najstarejša svetnica Ingeborg Ivanek. Matjaž Husar, predsednik volilne komisije, je povedal, da ni bilo ob volitvah nobenih nepravilnosti ali pritožb, nato je mandatna komisija – predsedoval ji je Branko Klun, člana pa sta bila Dušan Zagorc in Miran Dokl – pregledala predlog mandatov svetnikov in svetnic in ga dala na glasovanje.

2c302f43a4fc7cb1e609eb7a42f7262d
Vida Toš
Predsednik volilne komisije, Matjaž Husar.

Soglasno so potrdili nove članice in člane občinskega sveta občine Gornja Radgona, pa tudi novega-starega župana Stanislava Rojka. Do leta 2022 bodo v imenu gornjeradgončanov občinske odločitve sprejemali: Suzana Bračič, Miran Dokl, Irena Dresler, Mitja Ficko, Inge Ivanek, Stanislav Kluban, Branko Klun, Branko Kocbek, Valentin Kovič, Peter Kralj, Milan Križan, Urška Mauko Tuš, Konrat Niderl, Miroslav Njivar, David Roškar, Maksimiljan Vajs, Andreja Vrbančič, Dušan Zagorc, Darja Zlatnik, Srečko Žižek, ter Stanislav Rojko kot župan.


Pred slovesno prisego so novi svetniki občine Gornja Radgona izvolili še sedem člansko komisijo za volitve in imenovanja; njen predsednik je postal Branko Klun, člani pa David Roškar, Miran Dokl, Dušan Zagorc, Urška Mauko Tuš, Peter Kralj in Mitja Ficko.


Slovesno je prisegel tudi župan Stanko Rojko in v nagovoru med drugim povedal, da gotovo v novem mandatu občinskemu svetu ne bo enostavno: »Potrebno pa bo najti poti, kako odpirati čim več vrat in verjamem, da si bomo pri tem pomagali. Tukaj smo zaradi občanov in občank in zato, da nam bo vsem skupaj bolje.«



Občinski svet Gornja Radgona župan Stanko Rojko občinski svet Gornja Radgona 2018-2022