vestnik

Novi očitki v Hotelu Diana

T. M., 31. 7. 2019
Nataša Juhnov
Aktualno

Tokrat lastnici podjetja Jasni Klepec očitajo neupravičeno izplačilo potnih stroškov, kar ta zavrača. 

V uredništvu smo prejeli anonimno elektronsko sporočilo z dokumentom iz dnevnika delovnih ur v Hotelu Diana za maj, iz katerega izhaja, da so v tem mesecu direktorici Jasni Klepec, vodji nabave Marici Mihajlović, Vasji Mihajloviću iz strežbe in Tei Hofinger, ki je v dokumentu navedena kot vodja hotela, izplačali vsak dan za 260 kilometrov potnih stroškov, kar je za vse skupaj zneslo okoli 4000 evrov. Pri tem pošiljatelj sporočila navaja, da si omenjene potne stroške izplačujejo, čeprav med tednom brezplačno bivajo v hotelu, in da so zadevo prijavili pristojni inšpekcijski službi. »Včasih se skupaj vozijo z avtom osebe, ki ni zaposlena v hotelu, a izvaja nadzorstvo nad zaposlenimi,« piše pošiljatelj sporočila in pri tem navaja, da gre za Teo Hofinger. Kot smo že poročali, je Hofingerjeva lastnica velenjske družbe Mantra, z računa katere naj bi bilo dvignjenih 50 tisoč evrov gotovine, ki so jih po navedbah Klepčeve izročili nekdanji lastnici Olgi Belec, medtem ko je bila v pogodbi zapisana kupnina 30 tisoč evrov. Več o tem TUKAJ.
Očitke in dokument smo predstavili tudi Klepčevi, ki navedbe zanika in pravi, da so bili vsi potni stroški izplačani v skladu z zakonodajo.

Medtem v podjetju še vedno upajo, da bodo uspeli doseči dogovor o odkupu stavbe z novim lastnikom ljubljanske Hete, ki je v postopku prodaje. Več o tem v jutrišnjem Vestniku.
hotel Diana