vestnik

Novi Vestnik in Pen: Gomboc pripravljen na nove medalje; hodoškega kmeta inšpekcija zasipala s kaznimi

Nataša Gider, 23. 5. 2018
Jure Zauneker
Adrian Gomboc
Aktualno

Na prodajnih policah je nova številka tiskane izdaje Vestnika, z njim pa že ta teden tudi priljubljena priloga Pen. 

Ta prinaša intervju z evropskim prvakom v judu Adrianom Gombocem, ki pravi: "Pripravljen sem za dobivanje novih medalj."


Z mladimi Pomurci smo se pogovarjali o tem, kako privlačno je zanje življenje v domači regiji. Nad njihovimi odgovori bi se lokalni odločevalci morali zamisliti.
Za vrnitev domov se je nekoč odločil akademski slikar Sandi Červek, ki nam je v intervjuju zaupal, da svoje odločitve ne obžaluje. Odstrl nam je vpogled v to, kako so se ustvarjalci v tem okolju drug ob drugem oblikovali, rasli in se potrjevali. In kako je prekrmaril za slikarje zelo krizno obdobje, ki je nastopilo pred desetimi leti. "Rokenrol je preblaga beseda za vse, kar se mi je zgodilo," je med drugim povedal. Poglejte, katera njegova izjava pa je postala Penova izjava meseca.

a42edfa49bf712763e2c1edfa799f313
Nataša Juhnov
Sandi Červek


Kolumni sta tokrat napisala Dušan Šarotar in Ines Baler. Potopis nas popelje na zanimivo pot v Ukrajino, pismo iz tujine pa nam je napisala Barbara Sečko.


Bili smo pri škotskem paru, ki živi na Goričkem, med ljubitelji starodobnih koles v Beltincih ter pri družini Fister v Bakovcih.



Tokratna Penova legenda je Marija Šedivy. Pokukali smo v dnevnik maturantke in uspešne odbojkarice iz Ljutomera Veronike Mikl in na snemanje celovečernega filma, ki bo v Gornji Radgoni premierno prikazan že ta petek.

c5e38f191fc9491a9c73f2abd7f068d3
Vida Toš
Marija Šedivy


Novi Vestnik

V Vestniku najdete vse najpomembnejše podatke o poslovanju pomurskih podjetij. Ta so lani dosegla rekordne prihodke. Se to odraža tudi v plačah? Poglejte, katera so najuspešnejša podjetja v regiji.

ae7389626aa33e3425385091c5a0ccfc
Bernarda Balažic Peček
Kaj, če kaj, ima z inšpekcijskimi odločbami hodoški župan Ludvik Orban?

Novi Vestnik prinaša zgodbo o kmetu s Hodoša Francu Davidu, ki pravi, da je zasipan z odločbami medobčinske inšpekcije in redarstva. Preberite, zakaj.
Izveste lahko tudi, kako v letošnjem letu poslujejo Pomurske mlekarne.
Vestnik prinaša podrobnosti o sojenju nekdanji direktorici soboške davkarije Vlasti Temlin in nekdanjemu predsedniku danes že propadlega nogometnega kluba Mura 05 Miroslavu Topiću.


Obiskali smo udeležence programa Projektno učenje mlajših odraslih in izvedeli, zakaj jim je tam bolj všeč kot v "pravi" šoli.


Predstavljamo tudi dijakinjo Karolino Kolenko iz Kapce, ki tako spretno vihti motorno žago, da z njo tudi uspešno tekmuje. Pa ne le z žago.


Novi Vestnik prinaša še veliko drugega zanimivega branja. Priložena mu je tudi legendarna revija Stop.

Vestnik pen