vestnik

V Sloveniji novih 398 okužb, v Pomurju so jih potrdili 14

Vestnik, 13. 10. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vladni govorec Jelko Kacin je sporočil, da je bilo včeraj opravljenih 3308 testiranj na koronavirus, potrjenih pa 398 okužb.

V slovenskih bolnišnicah je hospitaliziranih 180 okuženih s koronavirusom, na intenzivni negi je 32 pacientov. Kacin je še povedal, da so za posledicami covida-19 in pridruženih bolezni včeraj umrle štiri osebe. Delež okužb je 12-odstotni, štirinajstdnevna incidenca pa 179. 

Kacin je še povedal, da se virus še naprej hitro širi med zdravstvenimi delavci in zaposlenimi na šolah, čeprav je delež vseh okuženih v izobraževalnem sistemu še vedno zelo nizek. Zaradi porasta števila okužb in polnjenja kapacitet v bolnišnicah pa se bo popoldan sestala vlada in strokovna skupina ministrstva za zdravje. Jutri na seji vlade se bo nato odločalo o sprejetju novih ukrepov. 

V Pomurju je bilo v ponedeljek 14 novih primerov okužb. Po tri so potrdili v občinama Beltinci in Šalovci, po dve v Puconcih in Odrancih, po enega pa v Ljutomeru, Svetem Juriju ob Ščavnici, Murski Soboti in Moravskih Toplicah. 

koronavirus slovenija okužbe vladni-govorec
Kaj zdaj berejo drugi