vestnik

Novoletna poslanica predsednika države: "Želim nam odločnost, strpnost in pogum"

Vestnik, STA, 31. 12. 2021
Primož Lavre
Predsednik republike Borut Pahor je v novoletni poslanici spomnil, da občudujemo slovenske športnike, njihove dosežke in njihovo zmagovalno miselnost, ki jo kdaj pogrešamo pri nas samih.
Aktualno

Predsednik republike Borut Pahor je v novoletni poslanici spomnil, da občudujemo slovenske športnike, njihove dosežke in njihovo zmagovalno miselnost, ki jo kdaj pogrešamo pri nas samih. "Zdaj jo mogoče malček pogrešamo v soočenju s covidom. Zato si moramo pomagati, se spodbujati, vztrajati in skupaj zmagati," je pozval.

Poslanico je sicer začel z besedami, ki mu jih je kolesar Tadej Pogačar zapisal v novoletnem voščilu: "Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj." Te navdihujoče besede po Pahorjevih besedah dobesedno nagovarjajo vse nas.Kot je nadaljeval, je Pogačar v voščilu poudaril pomen vztrajnosti pri doseganju ciljev. "Naj gre za šport, šolo, posel ali politiko, tekma je tekma in za vsako stvar se je treba boriti. Če nas pri tem vodi jasen cilj in višji namen, je mnogo lažje. Želim nam, da bi to zmogli tudi kot narod, saj te vrednote še zlasti potrebujemo v teh nenavadnih časih," je v voščilu Pahorju zapisal Pogačar.

borut pahor uprs
Daniel Novakovič/STA in UPRS
Poslanico je sicer začel z besedami, ki mu jih je kolesar Tadej Pogačar zapisal v novoletnem voščilu: "Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj."


Po Pahorjevih besedah nobeno malodušje ne pride v poštev. "Ciljna ravnina je sicer daljša, kot smo mislili. Toda zadoščenje, da jo bomo končno zmagovito prečkali skupaj, bo neskončno," je prepričan. "V upanju, da se to zgodi čim prej, nam želim odločnost, strpnost in pogum," je navedel in sklenil: "Srečno, Slovenija."

predsednik republika poslanica praznik borut-pahor
Kaj zdaj berejo drugi