vestnik

Nujne zobozdravstvene storitve niso plačljive

Majda Horvat, 17. 3. 2020
A. Nana Rituper Rodež
Nujne zobozdravstvene storitve le v Mariboru.
Aktualno

Prizadevajo si, da bi Pomurje imelo nujno zobozdravstvo ambulanto. Še posebej zdaj, ko je ustavljen javni potniški promet.

Nujne zobozdravstvene storitve, ki se od ponedeljka tudi za bolnike iz Pomurja opravljajo samo v ZD Maribor, niso plačljive. To pomeni, da je širjenje informacij o plačljivosti teh storitev, zavajanje oziroma dezinformacija. Obiska v Mariboru bolnikom ni treba posebej napovedati, razen tistim, ki so že okuženi. Tako kot povsod po zdravstvenih domovih pa tudi v Mariboru pred tem, ko osebo spustijo v notranjost prostorov, opravijo triažo.

Odločitev o tem, da se v pomurskih zdravstvenih domovih in pri vseh drugih izvajalcih zobozdravstvenih storitev v Pomurju, s ponedeljkom ne izvajajo nobene zobozdravstvene storitve, je bila sprejeta v sklopu nacionalnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa. Prav tako, da se nujna zdravstvena dejavnost izvaja samo v sedmih točkah v Sloveniji, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju, Novi Gorici in Kopru.

Direktorji vseh pomurskih zdravstvenih domov si zdaj prizadevajo, da bi  možnost opravljanja nujnih zobozdravstvenih storitev za pomursko regijo, omogočili vsaj v zobnih ambulantah v Murski Soboti. Še posebej zato, ker je ustavljen tudi javni potniški promet.

koronavirus pomurje zobozdravstvo