vestnik

NZS bo razdelila več kot pol milijona evrov, denar tudi pomurskim klubom in občinam

Rok Šavel, 2. 7. 2023
Niko Časar
Od 520 tisoč evrov, ki jih bo razdelila Nogometna zveza Slovenije, je v Pomurje namenjenih 80 tisočakov.
Aktualno

Znani so prejemniki sredstev v okviru razpisa za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v aprilu objavila razpis, s katerim želi spodbuditi gradnjo in posodobitev obstoječih nogometnih športnih objektov ter njhovo učinkovito rabo. Na seji izvršnega odbora NZS 21. junija pa je bil sprejet sklep o razdelitvi 520 tisoč evrov med klube oziroma občine, ki upravljajo z športnimi objekti. Največ sredstev, 290 tisoč evrov bo razdeljenih za nogometna igrišča z umetno travo, 109.500 evrov bo šlo za razsvetljave nogometnih igrišč, 43 tisočakov bodo namenili za posodobitev garderobnih prostorov in tribun, 22.500 evrov za zamenjavo golov, 15 tisoč evrov je dodeljenih nogometnim igriščam z naravno travo, po 10 tisočakov za manjša nogometna igrišča z umetno travo in za avtomatske namakalne sisteme in še 20 tisočakov za nedokončane večje investicije.



V Pomurje 80 tisočakov



Kot je razvidno v tabeli, ki je javno objavljena na tej strani, si v Ljutomeru lahko obetajo 40 tisočakov za novo pomožno igrišče z umetno travo, v Apačah in pri martjanski Čardi pa bodo dobili 15 tisoč evrov za razsvetljavo glavnega igrišča. Športno društvo Cven bo dobilo pet tisočakov za avtomatski namakalni sistem, v Črenšovcih in Dokležovju pa lahko računajo na 2500 evrov za nabavo novih golov.

Štiri vloge iz Pomurja so ostale tudi neodobrene. Tako so brez sofinanciranja ostali v Radencih za novo nogometno igrišče za naravno travo, v Serdici in Bakovcih ne morejo računati na sredstva NZS za novo garderobno stavbo oziroma za nadstrešek zraven tribune, NZS pa je izločila še vlogo NK Lipa za pridobitev sredstev za opremo garderob.

nzs športna-infrastruktura sofinanciranje nogomet športni-objekti