vestnik

O razrešitvi Halasza na današnji izredni seji

Vestnik.si, 5. 1. 2022
Rok Šavel
Janez Magyar je v torek sklical izredno sejo občinskega sveta, ki bo danes popoldne z namenom, da svetniki odločajo o razrešitvi direktorja Knjižnice-Kulturnega centra Lendava (KKCL) pred iztekom mandata.
Aktualno

Janez Magyar je v torek sklical izredno sejo občinskega sveta, ki bo danes popoldne. Svetniki bodo odločali o razrešitvi direktorja Knjižnice-Kulturnega centra Lendava (KKCL) pred iztekom mandata.

Župan Občine Lendava Janez Magyar je izredno sejo občinskega sveta sklical z namenom, da svetniki sprejmejo predlagani sklep o razrešitvi direktorja Knjižnice-Kulturnega centra Lendava (KKCL) Alberta Halasza pred iztekom mandata. V obrazložitvi sklica izredne seje je navedeno, da je svet zavoda KKCL na korespondenčni seji, ki je bila izvedena 13. decembra sprejel sklep o razrešitvi direktorja pred iztekom mandata. Pred izvedbo tega si mora svet zavoda pridobiti soglasje ustanoviteljice in mnenje drugih deležnikov. Svet zavoda je zato naslovil na Občino Lendava vlogo za izdajo soglasja k sklepu, ki mora biti podano v roku 60 dni od dneva zaprosila zanj. "Ker gre za obveznost pridobitve več mnenj, in ker je prav, da si svet zavoda soglasje in mnenje k sklepu pridobi v čim krajšem času, se občinskemu svetu predlaga, da sprejme odločitev o izvedbi izredne seje za obravnavo in sprejem predloženega sklepa," je še navedeno v obrazložitvi sklica izredne seje.

8a7570dedc5813d703b0fcb3c0c20f1e
Jože Gabor
Albert Halasz

O sklepu o razrešitvi direktorja se je opredelila tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, vendar bodo svetniki sklep komisije prejeli h gradivu naknadno.

Kot je znano direktorju očitajo, da se pri svojem delu ne ravna po predpisih in splošnih aktih zavoda ter da s svojim nevestnim ali neprimernim delom zavodu povzroča večjo škodo.

Na dopisni seji je za razrešitev glasovalo pet od devetih članov sveta zavoda KKCL, ki so svoje glasove oddali pravočasno, in ki so potrdili sklep o razrešitvi direktorja. Svet zavoda KKCL je torej z večino glasov odločil, da se postopek razrešitve nadaljuje.

albert-halasz kkcl razrešitev župan-janez-magyar