vestnik

O vrednotah tokrat v Grčiji

Vida Toš, 15. 3. 2018
Arhiv OŠ Stročja Vas
Na izmenjavi seveda ni manjkalo druženja.
Aktualno

Učenki Osnovne šole Stročja vas Tea Zakovšek in Sara Belec ter učiteljici Daniela Škrobar in Milena Pavličič Kozlar so se v začetku februarja udeležile mednarodne izmenjave v grškem mestu Kozani.

Omenjeni teden je bil izveden v okviru dveletnega mednarodnega projekta Erasmus+, ki nosi naslov Werte wagen – Partizipation in unserer Stadt in v katerem se ukvarjajo z vrednotami in participacijo v lokalnem okolju. V projektu sodelujejo šole iz Nemčije, Avstrije, Slovaške, Grčije, Španije in Slovenije.


08f0f72e3c4e4ced303df54ee0e14132
Arhiv OŠ Stročja Vas
Sara (levo) in Tea po delavnici o migrantih.


Med številnimi drugimi dejavnostmi so si na začetku izmenjave ogledali kratek film o Grčiji in njeni zgodovini. Sledili sta dve predstavi šolarjev; prvo, ki je govorila o migraciji in migrantih, so odigrali v grščini.
Druga pa je bila v angleščini, in sicer so otroci odigrali vloge različnih princesk in živali ter zapeli pesmico, ob kateri so se zelo zabavali. Nato so starejše deklice zaplesale grški ples vojakov. Na koncu je nekaj učencev in učiteljev zaplesalo tradicionalni grški ples sirtaki, pri plesu so se jim pridružili tudi drugi udeleženci izmenjave.


Imeli so tudi delavnico o migracijah, pri kateri so iz kartona izdelali podobe beguncev, jih postavili v dva čolna in tako simbolično predstavili problematiko migrantov. Vsi se namreč dobro zavedajo, da je tudi danes med njimi veliko otrok, ki so se podali na pot v neznano s svojimi starši ali celo brez njih. Seveda na izmenjavi ni manjkalo druženja s tradicionalnimi grškimi kulinaričnimi specialitetami.

Arhiv OŠ Stročja Vas
Dobrodošlica pred šolo v Grčiji. 
Werte Wagen Erazmus+ Osnovna šola Stročja vas