vestnik

Ob prazniku v Turnišču podelili priznanja ustvarjalnega natečaja

Jože Gabor, 9. 2. 2023
Janja Magdič
Kulturna prireditev v Turnišču.
Aktualno

Na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku so v Turnišču pripravili kulturni program in podelili priznanja in nagrade najbolje ocenjenim na literarno-likovno-multimedijskem ustvarjalnem natečaju.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil podžupan Občine Turnišče Igor Flucher, ki je poudaril pomen praznika slovenske kulture in kulturne ustvarjalnost. V kulturnem programu so nastopili otroci iz turniškega vrtca, učenci Glasbene šole Lendava ter člani Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče.

turnišče, občinski-praznik, natečaj
Janja Magdič
Kulturna prireditev v Turnišču.

Literarno-likovno-multimedijski ustvarjalni natečaj so razpisali lani decembra, kulturni ustvarjalci pa so svoja dela lahko poslali do 15. januarja. Po posameznih kategorijah so jih ocenjevale tričlanske komisije in izbrale ter nagradile po tri najboljše v posameznih kategorijah. Natečaj so organizirali 39. leto, pri organizaciji pa so ob Kulturnem društvu Štefan Raj Turnišče sodelovali še Občina Turnišče, Zveza kulturnih društev Lendava in lendavska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti. Med najpomembnejšimi kriteriji pri ocenjevanju so bili kreativnost, domišljija, kakovost in pristnost.

turnišče, občinski-praznik, natečaj
Janja Magdič
Kulturna prireditev v Turnišču.

Priznanje in nagrado za literarno delo v kategoriji osnovnošolcev – nižja stopnja so prejele (od prve do tretje) Aisha Malačič iz OŠ III Murska Sobota, Ana Curolli iz OŠ Turnišče in Ivona Lutar iz OŠ Turnišče. Med osnovnošolci - višja stopnja so bili prvi trije Julija Duh iz OŠ Turnišče, Ela Hozjan iz OŠ Črenšovci in Izabela Zala Kranfogel iz OŠ III Murska Sobota. Priznanje in nagrado za literarno delo v kategoriji odraslih so prejeli Dragan Mitić (Koper), Marija Arh (Polšina, Trojane) in Aljoša Kravanja (Celje).

turnišče, občinski-praznik, natečaj
Janja Magdič
Kulturna prireditev v Turnišču.

Priznanje in nagrado za likovno delo v kategoriji predšolskih otrok so prejeli Kiara Ritlop iz vrtca Turnišče, Mitja Depolli iz vrtca Podpeč-Videm, Dobrepolje in Oskar Kovič iz vrtca Domžale-enota Palček. Med osnovnošolci razredna stopnja so priznanja in nagrade prejeli Ana Nemec iz Osnovne šole III Murska Sobota, Lan Čeh iz Osnovne šole Turnišče in Živa Vuk iz Osnovne šole Turnišče. Med osnovnošolci višje stopnje pa Taj Plej iz Osnovne šole Turnišče, Brina Magdič iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana in Ela Gomboc iz Osnovne šole III Murska Sobota. Priznanja in nagrade za likovno delo v kategoriji odraslih so prejeli Marjeta Wolf iz Gibine, Tino Vučko iz Trimlinov in Leopold Methans iz Spodnje Velke.

turnišče, občinski-praznik, natečaj
Janja Magdič
Kulturna prireditev v Turnišču.

V kategoriji multimedijska ustvarjalnost –fotografije so si prva mesta prislužile Lučka Smej s delom Svežina, Davorin Sečnik z delom Libanon, arheološko najdišče Baalbek in Klara Hozjan z delom Življenje mačk. V kategoriji multimedijska ustvarjalnost – video pa so podelili dve priznanji in nagradi. Bine Tratnjek in Jakob Klemenčič sta bila prva z delom Animirani legofilmček - Ostržek. Luka Mesarič pa je bil drugi z delom Butale – skrita vas v osrčju Slovenije (tv-reportaža).

turnišče kulturni-praznik