vestnik

Ob včerajšnjem deževju največ intervencij na območju Pomurja

Vestnik.si, 2. 7. 2023
PGD G. Radgona
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Zabeležnih je bilo 24 intervencij, od tega največ na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota, 17.

Včeraj pozno popoldne je močno deževje zajelo vzhodni del Slovenije pri čemer je meteorna voda poplavila kletne prostore objektov, nanesla blato na cestišča in parkirišče. Zaradi razmočenega terena se je podrlo drevo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je bilo zabeleženih 24 dogodkov, od tega največ na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota (17), Celje (2), Brežice (3) ter Trbovlje (1) in Ptuj (1). Za sanacijo posledic na terenu je bilo aktivirano 16 prostovoljnih gasilskih enot. Gasilci so črpali vodo iz poplavljenih objektov, s protipoplavnimi vrečami preprečili nadaljnji vdor vode v objekte, očistili več prepustov meteorne vode v obcestnih jarkih, odstranili nanešeno blato in mulj s cestišč ter odstranili podrto drevo.

Kot je razvidno na straneh centra za obveščanje, so se intervencije večjega obsega zvrstile predvsem na območju občin Cankova, Grad, Kuzma, Rogašovci in Puconci. Ob tem je v dnevnem poročilu izpostavljen še dogodek v naselju Negova, občina Gornja Radgona, kjer so gasilci prostovoljnega gasilskega društva Negova ob 10.54 iz poplavljenih kletnih prostorov prečrpali 5 kubičnih metrov vode.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, več sončnega vremena bo v južni polovici Slovenije. Predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne nastale posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija.

uprava-za-zaščito-in-reševanje intervencije deževje center-za-obveščanje