vestnik

Občina Apače išče investitorje za ureditev centra kraja

Vestnik, 20. 1. 2021
Vida Toš
Vzpodbujajo investitorje, da idejne zasnove predstavijo v več možnih variantah, vključno z ocenjeno vrednostjo projekta, finančno konstrukcijo in časovnim načrtom izvedbe.
Aktualno

Občina Apače želi s projektom urediti stavbe na zemljiščih v centru Apač v ureditev trškega jedra s parkirišči, cono za pešce ter umestitvijo poslovno-stanovanjskega objekta, primernega za izvajanje storitvenih, oskrbnih in družbenih dejavnosti ter bivanja.

Kot pravijo v javnem pozivu promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta, center Apač že nekaj let propada s starimi stavbami, ki so s premestitvijo poslovnih prostorov izgubile svoj namen. Center občine želijo urediti v atraktivno točko za druženje, poslovne aktivnosti in uporabo prostorov za javni interes. Občina kot javni partner predvideva realizacijo projekta v okviru instituta javno – zasebnega partnerstva.
Od investitorja pričakujejo, da bo pridobil vsa dovoljenja in soglasja, ter da bo financiral in porušil oziroma zgradil objekt. Pričakujejo tudi, da bo pripravil več variant ureditve centra ter želijo, da bi kot javni partner pridobili lastninsko pravico na delu poslovnih prostorov v pritličju, na zasebnega partnerja pa bi se prenesla lastninska pravica na stanovanjih ter drugih morebitnih poslovnih prostorih. Zemljišča in nepremičnine, ki so predmet ureditve, so že v lasti občine.
Vloge o zainteresiranosti za javno – zasebno partnerstvo se lahko oddajo do 1. marca 2021 na naslov občine. Za zainteresirane promotorje pa bodo organizirali tudi ogled lokacije.
občina-apače ureditev-jedra javno-zasebno-partnerstvo javni-poziv