vestnik

Občina Apače prodala delež v Arcontu IP

Majda Horvat, 21. 6. 2019
Vida Toš
Edino lastništvo, ki ga še ima apaška občina v nejavnih gospodarskih družbah, je manj kot sto evrov vložka v RRA Mura v stečaju. 
Aktualno

Edini lastnik invalidskega podjetja je zdaj Arcont, d. d.

Gornjeradgonsko invalidsko podjetje Arcont IP, ki je eden pomembnejših slovenskih proizvajalcev stavbnega pohištva, ima zdaj le enega lastnika. To je Arcont, proizvodnja bivalnih enot, d. d.. Svoj poslovni delež je namreč v drugi polovici maja prodala Občina Apače.
Občina je postala družbenica na podlagi dogovora o ureditvi premoženjsko-pravnih razmerij med Občino Gornja Radgona in Občino Apače, ki je bil sklenjen 31. decembra 2006, in na osnovi delitvenega ključa po številu prebivalcev tudi za dolgoročne kapitalske naložbe. Poslovni delež občine v podjetju Arcont IP je znašal 1,6240 odstotka. Občina ni več lastnica zaradi odločitve večinskih lastnikov, da združijo premoženje – združeni poslovni delež znaša tri milijone evrov –, in zaradi ugodne ter sprejemljive ponudbe. Občina pa denar potrebuje za nadaljnje investicije. Edino lastništvo, ki ga še ima apaška občina v nejavnih gospodarskih družbah, je manj kot sto evrov vložka v RRA Mura v stečaju.
Arcont Radgona Občina Apače