vestnik

(GRAD) Fickova za osem glasov premagala Šarkanja

Vestnik, 20. 11. 2022
Nataša Juhnov
Cvetka Ficko
Aktualno

V Občini Grad je dosedanja županja Cvetka Ficko za las, le za osem glasov, premagala svojega protikandidata Silva Šarkanja. S tem je dobila svoj tretji mandat. Volilna udeležba v Občini Grad pa je bila 61,82 odstotna.

"Vesela sem zmage na teh volitvah," nam je takoj po objavi rezultatov povedala županja Cvetka Ficko, ki je za nekaj glasov premagala svojega protikandidata Silva Šarkanja. "Šlo je na tesno, oba pa sva v volilno tekmo vložila veliko energije in truda ter bila veliko prisotna na terenu," je dejala. 

a0a4aaf584da7df3152e6d68c4665790
Nataša Juhnov
Grad pri Gradu na Goričkem.

O načrtih za naprej pa je povedala, da bo v novem mandatu v ospredju izgradnja prizidka k Osnovni šoli Grad, da bi s tem najmlajšim zagotovili boljše pogoje za razvoj in še lepše otroštvo, ves čas bo potrebno vlagati v občinsko infrastrukturo, uredili bodo tudi vaško jedro ter poiskali nove vsebina za objekte, ki so v lasti občine, ter se posvečali tudi ostalim področjem - kulturi, športu, gospodarstvu, turizmu. "Podobno kot ostale goričke občine, tudi nas skrbi upad prebivalstva, zato bomo še večjo skrb namenili mladim družinam, prav tako pa ne bomo pozabili na starejše," je še povedala in dodala, da jo jutri že čaka nov delovni dan.

Občina Grad
Križišče v Motovilcih.
občina-grad lokalne-volitve