vestnik

(Občina Hodoš) Pokrili bodo izgubo vrtca

D. N., 5. 6. 2022
Damjana Nemeš
Občina Hodoš bo pokrila izgubo poslovanja vrtca v lanskem koledarskem letu, ki znaša 7258 evrov.
Aktualno

Svetniki Občine Hodoš so na zadnji seji obravnavali in sprejeli zaključni račun občine za leto 2021.

Proračun je bil na prihodkovni strani realiziran v skupni vrednosti 698 tisoč evrov, kar je skladno z drugim sprejetim rebalansom proračuna skoraj 96-odstotno. Na odhodkovni strani je bil proračun realiziran v skupni vrednosti 637 tisoč evrov oziroma v nekaj več kot 88 odstotkih.
Svetniki so se seznanili tudi s poročilom o poslovanju vrtca Hodoš v letu 2021. Ta je minulo koledarsko leto sklenil z izgubo v višini 7258 evrov, zato so svetniki na podlagi prejetega poročila in zaprosila Jožefe Herman, ravnateljice Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci, h kateri spada vrtec, sprejeli sklep, da bo občina nastali primanjkljaj poravnala. »Dogovorili smo se tudi, da občina v prihodnje nekaterih stvari, ki jih bo vrtec nabavljal v lastni iniciativi in brez medsebojnega dogovora, ne bo krila,« je bil ob tem jasen župan Ludvik Orban.
Poleg tega so svetniki potrdili elaborat o oblikovanju cene izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov za letos. Nova cena zbiranja komunalnih odpadkov je 0,24279 evra na kilogram brez vključenega davka na dodano vrednost (DDV), nova cena zbiranja bioloških odpadkov pa 0,23422 evra na kilogram brez vključenega DDV. Župan je svetnike seznanil tudi, da na ekoloških otokih od 1. julija ne bo več zabojnikov za steklo, saj se bo to pobiralo od vrat do vrat gospodinjstev.

občina-hodoš zaključni-račun vrtec-hodoš