vestnik

Občina Kobilje ima novega župana

Rok Šavel, 7. 11. 2021
Nataša Juhnov
V Kobilju so bile danes na sporedu nadomestne volitve za župana.
Aktualno

Majhno občino na vzhodu Prekmurja bo vodil Darko Horvat, ki je bil edini kandidat na nadomestnih volitvah za župana po nenadni smrti Roberta Ščapa.

Edino volišče v Kobilju se je zaprlo ob 19. uri, občinska volilna komisija pa je že opravila svoje delo. Od 460 volilnih upravičencev je glas oddalo 194 volivcev in volivk, od tega so bile tri glasovnice neveljavne. Udeležba na nadomestnih volitvah je bila 41,52-odstotna, je za Vestnik.si potrdil predsednik občinske volilne komisije v Kobilju Tomaž Gregorec.

_Darko Horvat
Osebni arhiv
Darko Horvat bo župansko funkcijo nastopil 17. novembra.


Aktualni svetnik Darko Horvat bo tako nadomestil preminulega Roberta Ščapa na županskem stolčku občine Kobilje. Horvat je sicer 41-letni magister zdravstveno-socialnega menedžmenta, zaposlen na internem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota, in bo član Kluba županov SLS. Čestital mu je tudi že predsednik SLS Marjan Podobnik. "Občankam in občanov se zahvaljujem za podporo in izkazano zaupanje, je po izvolitvi dejal nov župan Kobilja.

Uradna potrditev mandata, ki ga bo opravljal do 20. novembra prihodnje leto, ko so na sporedu redne lokalne volitve, čaka Horvata še v občinskem svetu. Seja bi naj bila na sporedu 17. novembra. Takrat bo Horvatu tudi prenehal svetniški mandat. Že oktobra je s svetniške funkcije odstopil Saša Fras, po napovedih Gregoreca pa bodo nadomestne volitve za dva svetnika opravili v januarju. Občinski svet šteje sicer sedem članov in se voli po večinskem volilnem sistemu.

nadomestne-volitve občina-kobilje darko-horvat