vestnik

Občina Lendava podarila šest novih defibrilatorjev krajevnim skupnostim

Vestnik.si, 3. 3. 2024
Tomaž Galič
Občina Lendava je predala defibrilatorje za večjo varnost v občini.
Aktualno

Župan Janez Magyar je poudaril pomen hitrega ukrepanja v kritičnih situacijah.

Občina Lendava je v Mestni hiši predala šest novih defibrilatorjev predstavnikom krajevnih skupnosti Čentiba, Dolina, Dolnji Lakoš, Kapca, Trimlini in Dolga vas.

Slovesna predaja defibrilatorjev je izpostavila zavezanost občine k večji varnosti njenih prebivalcev. Župan Janez Magyar je poudaril: "Z dodatnimi defibrilatorji želimo zagotoviti najboljšo možno pomoč v primeru srčnega zastoja. Namestitev na vaško-gasilske domove omogoča, da so te naprave vedno blizu in dostopne v kritičnih situacijah. Hitro ukrepanje s defibrilatorjem lahko bistveno poveča možnosti za preživetje in zmanjša trajne posledice. Pridobitev predstavlja pomemben korak k povečanju varnosti v občini Lendava."

Na slovesnosti je bil prisoten tudi generalni direktor podjetja Medicop d.o.o. Peter Podlunšek, ki se je zahvalil županu za zaupanje. Napovedal je predstavitve uporabe defibrilatorjev po krajevnih skupnostih ter poudaril, da bo občina Lendava z dodatnimi šestimi javno dostopnimi defibrilatorji med tistimi občinami v Sloveniji, ki imajo najboljšo pokritost.

občina-lendava, defibrilator
Tomaž Galič
Občina Lendava je predala defibrilatorje za večjo varnost v občini.

Defibrilatorje so prevzeli predstavniki krajevnih skupnosti, ki so izrazili zadovoljstvo in zahvalo za to gesto. Igor Kolenko se je v imenu vseh predstavnikov krajevnih skupnosti zahvalil ter izrazil veselje nad tovrstnimi projekti tudi v prihodnje.

Defibrilatorji bodo nameščeni na zunanjo steno vaško-gasilskih domov v naseljih, tako da bodo javno dostopni 24 ur na dan. Njihova prisotnost v naseljih bo omogočala hitro in učinkovito ukrepanje v kritičnih trenutkih, pri čemer lahko naprave uporabljajo tudi osebe brez strokovnega zdravstvenega znanja. Enostavna uporaba in jasna navodila bodo omogočali učinkovito oživljanje v primeru srčnega zastoja.

občina-lendava defibrilator