vestnik

Občina odgovarja: "Obiskanost tržnice odvisna od ponudbe. Dokaz je nepokrita ljubljanska tržnica"

Timotej Milanov, 6. 7. 2018
Timotej Milanov
Kljub nekaterim popravilom se zadeve niso premaknile na boljše.
Aktualno

Kljub večletnim prizadevanjem prodajalcev na tržnici v Murski Soboti, da bi občina uredila streho, ki pušča, jim zadeve še vedno ni uspelo premakniti. Puščajo tudi žlebovi okoli strehe objekta. Zaradi razmer na tržnici je po njihovem mnenju tam manj obiskovalcev, na udaru pa so tudi sami prodajalci in blago, ki ga prodajajo. Vodstvo občine pa meni, da je obiskanost tržnice odvisna tudi od raznovrstnosti ponudbe. 

44fe13ddfe0165a0bbd1348b555cc852
Timotej Milanov
Prodajalci morajo čistiti vodo pred svojimi mizami.


“Če je Komunala, ki je v občinski lasti, upravljavec tržnice, potem ne razumem, zakaj ljudje z mestne uprave in javnega podjetja ne stopijo skupaj, da bi rešili to težavo. Želimo, da bi tudi v deževnem vremenu ljudje prišli na tržnico,” pravi ena od prodajalk, ki ne želi biti imenovana.

Sodelujte v razpravi 
Kaj menite o stanju na soboški tržnici? Delite vaše mnenje z nami tako, da komentirate pod tem člankom ali pošljete svoje mnenje navestnik@vestnik.si. Razprava o tem je odprta tudi na naši facebook strani.


Pri tem poudarja, da so zaradi puščajoče strehe tudi prodajalci mokri, pred dežjem pa morajo prav tako zavarovati blago, ki ga prodajajo. “Tržnica bi morala biti ves čas vzorno urejena, ne pa da se na občini z njo postavljajo samo pred prvim novembrom,” nadaljuje. Predstavnike Komunale in občine, pravi, že več let opozarjajo na te težave, a se nič ne spremeni. “Vse njihove ideje so usmerjene v druge projekte,” dodaja.
##YOUTUBE-https://youtu.be/hCsvdPI-hCc##
“Tudi zaradi tega stranke ne pridejo na tržnico,” pravi druga prodajalka, ki še pove, kakšne nevšečnosti imajo prodajalci, ko morajo mokro blago spravljati v avtomobile. Pri tem razloži, da morajo za uporabo prodajnih pultov na tržnici plačati okoli 280 evrov rezervacije za pet mesecev, nato pa še dodatno uporabnino za vsak dan, višina katere je odvisna od velikosti prodajnega mesta. “So že prišli nekaj popravljat, pa še vedno teče, to je polomija,” pravi Karel Ftičar, ki si s papirnatimi brisačami pomaga pri brisanju odvečne vode s pulta.


Direktor Komunale Štefan Cigan pravi, da je streho na tržnici dolžna obnoviti občina, saj je objekt v občinski lasti, javno podjetje pa z njim samo upravlja. Vprašanja glede obnove tržnice smo poslali tudi na mestno upravo, odgovor še čakamo.

16baeae9077293fbe904229608e54037
Timotej Milanov
Kljub temu, da je tržnica pod streho, je hoja tam lahko nevarna.


48603ba350336fcca9896df24937822d
Timotej Milanov
Prodajalci morajo pred dežjem zaščititi blagajne in blago, ki ga prodajajo.

70136fd09f466625dc29748bb44b35ea
Timotej Milanov
Prodajni pulti so mokri.

Na Mestni občini Murska Sobota odgovarjajo, da ima občina v letošnjem proračunu namenjena sredstva za odpravo najnujnejših napak, ki povzročajo zatekanje. "Širša sanacija je predvidena v letu 2019 v sklopu tretje faze obnove mestnega središča. Na Mestni občini Murska Sobota smo mnenja, da je obiskanost tržnice odvisna tudi od raznovrstnosti ponudbe, dokaz je ljubljanska tržnica, ki ni pokrita," so zapisali.

Timotej Milanov
Soboška tržnica v deževnem vremenu kaže žalostno podobo. 
Tržnica Murska Sobota