vestnik

Občina Rogašovci želi zgraditi skakalni center na Pertoči

Damjana Nemeš, 20. 12. 2020
Nataša Juhnov
Smučarski poleti na Pertoči
Aktualno

Izvesti želijo šest večjih projektov – Proračuna za prihodnji dve leti znašata več kot dvanajst milijonov evrov

»V predlogu proračuna za obe leti imamo predvidenih šest pomembnih investicij,« je na enajsti seji občinskega sveta Občine Rogašovci, na kateri so se občinski svetniki seznanili z odlokoma o proračunu občine za leti 2021 in 2022, povedal župan Edvard Mihalič. Najpomembnejša investicija je nadgradnja javnega vodovoda sistema B, vendar še ni jasno, kolikšno bo sofinanciranje občine. Druga pomembna investicija je gradnja športno-rekreacijskega centra Rogašovci. Prva faza gradnje se bo začela prihodnje leto, druga faza pa je načrtovana v letih 2022 in 2023. Zgraditi želijo tudi skakalni center na Pertoči. V proračunu za naslednji dve leti je predvidena gradnja treh skakalnic, spremljajočih objektov, sodniškega stolpa, javne razsvetljave za potrebe skakalnic, prostora za gledalce, dostopne poti ter komunalne infrastrukture, vrednost del je približno 390 tisoč evrov. Del sredstev za gradnjo skakalnega centra bo po besedah župana prispevala Smučarska zveza Slovenije. »Četrta pomembna investicija je gradnja pločnikov in kolesarske steze, ki gre v prvi fazi proti koncu, v drugi fazi pa moramo vzpostaviti še povezavo med Pertočo in Ropočo ter med Pertočo in Večeslavci.« Prav tako želijo v tem proračunskem obdobju zagotoviti denar za gradnjo slačilnic in tribun nogometnega kluba Serdica, pri čemer bi eno tretjino prispevala občina, preostali tretjini pa klub in Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota. »Pomembna investicija je še obnova dotrajanih cestišč v občini,« je povedal župan. Ob teh večjih je načrtovanih še nekaj manjših projektov.

DSC_0908
Damjana Nemeš
Predloga proračunov za leti 2021 in 2022 sta predstavili računovodja Dragica Tomovič in višja svetovalka Andreja Štesl.


Več kot 12 milijonov evrov 
Oba predlagana proračuna so v prvi obravnavi potrdili, dana sta bila v splošno javno razpravo, na prihodnji seji pa bo sledila še druga obravnava. Predlog proračuna za leto 2021 je načrtovan v skupni vrednosti 6,9 milijona evrov. Za leto 2022 pa načrtujejo proračun v vrednosti nekaj več kot 6,3 milijona evrov.

Poleg predlogov proračunov so občinski svetniki sprejeli predlog novega odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo v občini. Ta je sedaj poenoten v vseh občinah in usklajen z gradbenim zakonom iz leta 2017.

rogašovci pertoča