vestnik

(Občina Šalovci) Svetniki in župan začeli z delom v novem mandatnem obdobju

D. N., 9. 12. 2022
Damjana Nemeš
Občinski svet Občine Šalovci v mandatnem obdobju 2022–2026.
Aktualno

Na ustanovni seji Občine Šalovci se je sestalo sedem na novembrskih volitvah izvoljenih svetnikov in župan Iztok Fartek, ki so začeli z delom v novem mandatnem obdobju.

Občinski svet bodo med letoma 2022 in 2026 sestavljali isti člani kot v preteklem mandatnem obdobju, in sicer Jožef Črnko, Karla Madžarič, Albin Gubič, Bojan Kučan, Tomaž Svetec in Drago Lajnščak ter Dušan Orban kot predstavnik madžarske narodne skupnosti.

občina-šalovci, občinski-svet
Damjana Nemeš
Občinski svet Občine Šalovci v mandatnem obdobju 2022–2026.

Po potrditvi mandatov članov občinskega sveta in ugotovitvi izvolitve župana je ta slovesno prisegel in nagovoril zbrane. Uvodoma se je zahvalil občankam in občanom za izkazano zaupanje ter izpostavil, da so jim hkrati naložili veliko odgovorost, pa tudi možnost, da vodijo in razvijajo občino v naslednjih štirih letih. »Čaka nas veliko trdega dela in izzivov, vendar sem prepričan, da bomo z dobrim delom in sodelovanjem našli prave rešitve, ki nas bodo popeljale do zastavljenih in želenih ciljev. Prepričan sem in verjamem, da si bomo vsi prizadevali za skupno dobro. Poskrbeli bomo, da bo življenje vseh v občini čim bolj kakovostno ter da se bo občina nadalje razvijala,« je za Vestnik povedal Fartek, ki bo funkcijo župana še naprej opravljal poklicno. 

Na ustanovni seji je bila imenovana še komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, sestavljajo jo Drago Lajnščak kot predsednik ter Bojan Kučan in Karla Madžarič kot člana.

občina-šalovci ustanovna-seja