vestnik

Občina Velika Polana: Jaklin prepričljivo premagal protikandidatko Ternarjevo

Vestnik, 21. 11. 2022
Arhiv vlade RS
Na volitvah za župana je mandat dobil Damijan Jaklin.
Aktualno

Dosedanji župan Damijan Jaklin, ki je kandidiral s podporo Alojza Jerebica in skupine volivcev, je na lokalnih volitvah prepričljivo premagal edino protikandidatko Zlatko Ternar, ki je kandidirala s podporo Lidije Perša in skupine volivcev.

Jaklin je prejel je 77,24 odstotkov oziroma 547 od skupno 713 glasov. To je njegov šesti mandat, prvič je kandidiral leta 2006.

Kot je povedal za Vestnik, je zelo zadovoljen z rezultati volitev. »Rezultat pa kaže tudi na to, da smo si že 2006 zastavili dobro in jasno strategijo razvoja naše občine, ki je takrat zaostajala po številnih parametrih in kazalcih, tej strategiji pa vsa leta vztrajno in uspešno sledimo.« Že takrat so v programu zapisali, da želijo nadoknaditi razvoj ter zagotoviti dobre pogoje za kakovostno bivanje vseh občanov.

»Če mi kdo danes očita, da ima občina velike kredite, lahko povem, da ne gre za kredite, temveč za najeta finančna sredstva, s katerimi uresničujem zastavljene projekte in razvoj občine. Uspešni smo tudi pri čršanju sredstev. Danes imamo urejeno gospodarsko infrastrukturo, poslovno cono, prav tako optiko in vso potrebno infrastrukturo, poleg tega pa skrbimo za društveno in družabno življenje v občini. Da smo uspešni dokazujejo tudi evropska in mednarodna priznanja," dodaja Damijan Jaklin, ki pravi še, da bo v novem mandatu sodeloval z vsemi, ki želijo pomagati in prispevati k razvoju občine.

damjan-jaklin občina-velika-polana lokalne-volitve-2022