vestnik

Občini Črenšovci in Turnišče novi družbenici RA Sinergija

M. H., 24. 8. 2021
Nataša Juhnov
V Turnišču je občinski svet sklep o soustanoviteljstvu v RA Sinergija sprejel že leta 2019. Foto Nataša Juhnov
Aktualno

Občini Črenšovci in Turnišče sta postali novi družbenici Razvojne agencije (RA) Sinergija, sklep o tem pa so družbeniki sprejeli na skupščini v začetku junija.

Občina Črenšovci sodeluje z RA Sinergija že več let, predvsem pri delovanju Lokalne akcijske skupine (LAS) Pri dobrih ljudeh, partnerstvo pa je zdaj okrepila še s soustanoviteljstvom. »Ob tem pričakujemo, da bo agencija občini zagotavljala tudi ostale storitve kot podporna institucija našim občanom, podjetnikom in gospodarstvu v občini Črenšovci. Tu mislim predvsem na informiranje, svetovanje in pomoč pri iskanju finančnih virov za podjetniške projekte in pomoč pri pripravi dokumentacije za različne razpise,« je povedala županja Vera Markoja.
V Turnišču je občinski svet sklep o soustanoviteljstvu v RA Sinergija sprejel že leta 2019, zdaj pa so ga izvedli na osnovi vključenosti v LAS pri dobrih ljudeh 2020 in pooblastil, ki jih je občina dala RA Sinergija za naloge razvojne agencije. Pred stečajem je to opravljala RA Mura. Občini sta svoj vstop podprli s finančnim vložkom, in sicer Črenšovci v višini 1250 in Turnišče dobrih tisoč evrov. Celotni osnovni kapital razvojne agencije je zdaj 15.605 evrov.
Poslovni deleži občin so zdaj razdeljeni tako: Odranci s poslovnim deležem 3,1 odstotka, Rogašovci 6,6, Puconci 11,2, Moravske Toplice 11,2, Kuzma 3,2, Šalovci 3,4, Gornji Petrovci 4,2, Tišina 7,4, Beltinci 14,7, Cankova 3,7, Grad 4,5, Hodoš 0,8, Črenšovci 8 in Turnišče 6,6 odstotka. Ob teh so družbeniki še Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska sobota s poslovnim deležem 2,6 odstotka, zavarovalnica Triglav s 5,3 in Gospodarska zbornica Slovenije z 2,6 odstotka.

črenšovci turnišče ra-sinergija