vestnik

Občino Hodoš bo prihodnji mandat vodil Tamaško. V Šalovcih in Gornjih Petrovcih ni bilo presenečenja

Damjana Nemeš, 22. 11. 2022
Damjana Nemeš
Denis Tamaško
Aktualno

Dosedanjega župana hodoške občine Ludvika Orbana, ki je občino vodil tri mandate, bo zamenjal Denis Tamaško, ki je z devetindvajsetimi leti postal najmlajši slovenski župan.

Kot je povedal Tamaško, ki se je v boj za županski stolček podal prvič, je z izidom volitev zadovoljen, čeprav je nad njim vseeno nekoliko presenečen. "Zahvaljujem se občankam in občanom, ki so glasovali zame. Upam, da bomo z vsemi dobro sodelovali," je povedal v prvem odzivu in dodal, da se je za kandidaturo odločil, ker meni, da je čas za določene spremembe v občini. 

Najmlajši novoizvoljeni župan v Sloveniji je bil v preteklem mandatu član občinskega sveta, kot član stranke Nova Slovenija in njenega podmladka se je v preteklosti udeleževal tudi njihovih sej, delal je tudi v Lendavi pri madžarski manjšini, zato nekaj izkušenj s politiko že ima. "Vseeno pa je županovanje povsem nekaj drugega in zame nekaj novega, vendar sem prepričan, da bom čez čas osvojil tudi to in si nabral potrebne izkušnje," je priznal. 

hodoš, občina-hodoš
Damjana Nemeš
Hodoš

Izpostavil je, da bo kot župan vsekakor nadaljeval že začete projekte v občini, saj so dobri, kot trenutno največje potrebe v občini pa vidi dokončanje pločnika in ulične razsvetljave v Krplivniku ter obnovo tamkajšnjega gasilskega doma, obnoviti si želi tudi otroška igrala pri vrtcu na Hodošu ter več sredstev nameniti za področje kmetijstva. "Največ pa seveda pomeni to, da se pogovarjaš z ljudmi, da imaš z njimi korekten odnos, da jih poslušaš. Poskrbeti je potrebno tudi, da se mladi ne bodo odseljevali," je še dodal Tamaško, ki je kot prometnik trenutno zaposlen pri Slovenskih železnicah, po vsej verjetnosti pa bo postal profesionalni župan, saj bo tako čim bolje spoznal vse stvari, povezane z županovanjem. 

občina-hodoš, denis-tamaško
Damjana Nemeš
Denis Tamaško

Če je bil izid v Občini Hodoš manjše presenečenje, pa do tega ni prišlo v občinah Šalovci in Gornji Petrovci. Šalovsko občino bo še četrti mandat zapored vodil Iztok Fartek, ki se je ob ponovni izvolitvi zahvalil volivcem, ki so mu namenili glas. "Upal sem na tak razplet, saj sem prepričan, da smo v preteklem obdobju delali dobro, dobro smo tudi zastavili cilje in jih uresničevali," je povedal Fartek in dodal, da bo njegova prva naloga v novem mandatnem obdobju nadaljevati z že obstoječimi projekti, hkrati pa nadaljevati s pripravo dokumentacije za projekte, ki so jih opredelili kot prednostne v naslednjem finančnem obdobju. "Seveda pa bomo najprej objavili razpis za investitorje v ekonomsko-poslovni coni v Šalovcih, to je bistvenega pomena," je še dodal. 

festival-lokalne-ponudbe, sirarstvo-tinka, domanjševci
Damjana Nemeš
Iztok Fartek, župan Občine Šalovci.

Petrovsko občino bo že osmi mandat zapored vodil Franc Šlihthuber. Kot je poudaril, bo občina tudi v prihodnjih štirih letih sledila enakopravnemu in enakomernemu razvoju vseh vasi. "Moj cilj je, da bi bila občina na koncu leta 2026 v celoti urejena, da bi posamezne vasi imele urejene vse objekte in vso infrastrukturo. Prav tako bo moja prva naloga ob nastopu novega mandata seznaniti člane občinskega sveta z dosedanjim delom. Pomembno je, da smo složni, potrpežljivi in da bi naredili vse tisto, kar bo v zadovoljstvo naših občank in občanov," je še povedal Šlihthuber. 

Franc Šlihthuber
Nataša Juhnov
Franc Šlihthuber se bo moral vrniti k studencu, če bo vodovodno omrežje prodano.

občina-hodoš občina-šalovci občina-gornji-petrovci