vestnik

Občinski praznik Veržej: Novogradnja vrtca bo največji projekt občine do sedaj

Vida Toš, 26. 5. 2019
Vida Toš
Župan Slavko Petovar: občina bo letos naredila izvedbene projekte, pridobila gradbeno dovoljenje in iskala mogoče finančne vire.
Aktualno

Danica Gregorinčič, Starejša folklorna skupina KD Slavko Osterc Veržej in Marijan Šadl so prejemniki občinskih priznanj.

Dogodke zadnjega meseca so v Veržeju posvetili 20. rojstnemu dnevu svoje občine in s slavnostno sejo ter Osterčevim večerom so občinskemu prazniku posvečeno dogajanje počasi pripeljali h koncu.



V svojem pozdravnem nagovoru je na slovesnosti ob 20. občinskem prazniku župan Veržeja, Slavko Petovar ocenil prehojeno pot do sedaj, osvetlil pa je tudi pot naprej: »Jasno prioriteto dajemo izobraževanju, med to spada tudi gradnja vrtca, kar je največji projekt, ki se bo ga občina lotila v vsej svoji zgodovini.« Petovar je dodal, da bo občina letos naredila izvedbene projekte, pridobila gradbeno dovoljenje in iskala mogoče finančne vire.

ce56a3d740bc51aeb7fc08e173aa115f
Vida Toš
Slavnostni govorec je bil Matjaž Barbo, avtor monografije o Slavku Ostercu, ki je povedal, da se mu zdi pomembno, da se neka občina odloči in poudarja eno najbolj cenjenih imen v glasbi, Osterca.


Slavnostni govorec je bil Matjaž Barbo, avtor monografije o Slavku Ostercu, ki je povedal, da se mu zdi pomembno, da se neka občina odloči in poudarja eno najbolj cenjenih imen v glasbi, Osterca.

d6c09c0dd0b09a3187048780f89e7176
Vida Toš
Občinski nagrajenci leta 2019 v občini Veržej; Danica Gregorinčič (prva desno), levo od nje Marijan Šadl, in predstavnika starejše folklorne skupine KUD Slavko Osterc Veržej.


Ob letošnjem, 20. občinskem prazniku so nagradili: Danico Gregorinčič, prejela je pisno priznanje občine. Gregorinčičeva s svojim delovanjem veliko prispeva na družabnem in društvenem področju v občini, predvsem pa pri vaščanih naselja Bunčani. Plaketo občine so ob njihovi 50-letnii podelili starejši folklorni skupini KUD Slavko Osterc Veržej. Dobitnik priznanja z denarno nagrado pa je likovni pedagog Marijan Šadl, likovni pedagog, ki je v likovnem smislu sodeloval pri zgodbah o narcisah in Leščečku.

03982aadec4c10eadcc0cc93e415d08c
Vida Toš
Za kulturni program je poskrbel okete Arion

Občina Veržej Občinski praznik 2019 občinski nagrajenci 2019