vestnik

Občinski svetniki v Križevcih sprejeli proračun

Marina Vrbnjak, 10. 3. 2019
Marina Vrbnjak
Aktualno

Občinski svet Občine Križevci pri Ljutomeru je na tretji redni seji soglasno sprejel proračun za leto 2019.

V času petnajst dnevne javne razprave, ki je trajala do vključno 15. februarja 2019, so le-tega obravnavali posamezni odbori in komisije. Nekaj pisnih predlogov in pripomb k Odloku o proračunu Občine Križevci za leto 2019 , ki so jih podali občani na odborih, je bilo upoštevanih, v tem času pa ni bil vložen noben amandma.


1c7718f2ecfcf2d4de1b44dbdb5570dd
Marina Vrbnjak
V skladu s sprejetim proračunom se bo izvedel nakup notesnikov za občinske svetnike, ki gradivo za seje občinskega sveta ne bodo več prejemali v tiskani obliki.


Gradivo za seje občinskega sveta ne bodo več tiskali
Za potrebe dela občinskega sveta za mandatno obdobje 2018-2022, se bodo v skladu s predvidenimi sredstvi v proračunu kupili notesniki, da bodo občinski svetniki gradivo za seje občinskega sveta pregledovali v elektronski obliki. Gradivo za seje občinskega sveta se posledično ne bo več tiskalo. V letu 2018 se je izdelala tudi projektna dokumentacija za obnovo prostorov občinske uprave in projekt za umestitev dvigala v zgradbo. V prihodnjih letih se bodo tako izvedla investicijska dela na objektu.
Med drugim, naj bi se letos delno izvedla tudi investicija v okviru katere bo obnovljen park pred občinsko stavbo z okolico v površini cca. 1450 m2. Zaradi zagotovitve videza vaškega jedra bodo pristopili tudi k sanaciji parkirišča pred cerkvijo, istočasno pa se predvideva ureditev parkirišča ob občinski stavbi, kjer so trenutno garaže. Občina je skupaj s podjetjem CEROP d.o.o. solastnica Valilnice v Ključarovcih. V letu 2019 se bodo izvedla najnujnejša vlaganja v stavbo, da bi se prostori lahko začeli čim prej uporabljati in služiti svojemu namenu. V OŠ Križevci se planira izgradnja novih igrišč za rokomet, odbojko in in zamenjava opreme v tehniški učilnici, opreme v kuhinji, nabava švedske skrinje za telovadnico, zamenjava lesene konstrukcije med jedilnico in kuhinjo ter pleskanje hodnika in kuhinje.

36dac7840cde0885e1f8c14064c002ce
Marina Vrbnjak
Aljoša Leščan, predstavnik KPS Ljutomer d.o.o. je predstavil novosti.


Ekološke otoke bodo praznili pogosteje, podaljšan bo tudi delovni čas Zbirnega centra
Svetniki so na tretji redni seji sprejeli program zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov na območju Občine Križevci za leto 2019. Aljoša Leštan, predstavnik Komunalno-stanovanjskega podjetja (KSP) Ljutomer d.o.o., jim je predstavil koledar zbiranja odvoza odpadkov in jih seznanil z novostmi. Zbiralnice ločenih frakcij oziroma ekološke otoke bodo odslej praznili v 14 dnevni dinamiki, kar je pogosteje kot doslej. Tudi v letu 2019 je vsem gospodinjstvom omogočeno, da enkrat letno brezplačno naročijo odvoz kosovnih odpadkov iz dvorišča na klic, pri čemer jim KSP d.o.o. dostavi kontejner. Naročilo odvoza kosovnih odpadkov na klic se izvede brez dodatnega plačila, stroški izvedbe so zajeti v ceni zbiranja komunalnih podatkov po gospodinjstvih.

0a7fea3dc05ffedad996116c4c0652df
Marina Vrbnjak
Svetnik Anton Petovar, predsednik Odbora za komunalne zadeve, je podal predlog, da bi odvoz nevarnih odpadkov izvajali dvakrat letno.


Prevzem nevarnih odpadkov s premično frakcijo v Občini Križevci izvajajo enkrat letno in bo letos izveden 16.marca. Svetnik Anton Petovar je pri tej točki podal pobudo, da bi se nevarni odpadki pobirali dvakrat letno, pomladi in jeseni. Župan Branko Belec je ob tem povedal, da bodo o tem razpravljali na naslednji seji, po tem ko pridobijo podatke o višini stroškov, povezanih s tem. Svetnica Frančiška Rakuša je podala tudi predlog, da bi se odpadki po gospodinjstvih tehtali in bi tako omogočili pravičnejše plačevanje, a je g. Leštan objasnil, da je to povezano z zelo visokimi stroški in tega ne izvajajo nikjer v Sloveniji.
V skladu z Uredbo o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov bo od 1.7.2019 spremenjen oziroma podaljšan delovni čas Zbirnega centra v Ljutomeru. Med tednom bodo odpadke sprejemali med 7:00 in 17:00 uro, odprti bodo pa tudi prvi dve soboti v mesecu med 8:00 in 12:00 uro.

5f01495ae8e7052e1978700395b14f2d
Marina Vrbnjak

d42bdc90f904040710a130cd63b591bc
Marina Vrbnjak

Marina Vrbnjak
občina Križevci sprejem proračuna