vestnik

Obiskovali so ranljive in jim polepšali dan

I. B., 14. 4. 2023
Jure Kljajić
Pomoč ranljivim skupinam.
Aktualno

Ob slovenskem letu duševnega zdravja poteka 14. prostovoljska akcija ob dnevu za spremembe.

Dan za spremembe je povezal prostovoljske organizacije, ki stremijo k ustvarjanju boljšega družbenega okolja, k socialni vključenosti in s prostovoljstvom krepijo duševno zdravje vseh. Društvo za socialno vključenost Mozaik je s prostovoljci v petek začel obiskovati ranljive osebe, predvsem starejše, s čimer bo nadaljeval tudi v soboto. Skupaj bodo obiskali več kot sto oseb in s tem soustvarjali dobro v lokalni skupnosti.  

pomoč-ranljivim-skupinam, obisk-ranljivih, darilo-paket
Jure Kljajić
Na domu bodo obiskali več kot sto oseb.

"Mozaik je z namenom soustvarjati bolj vključujočo skupnost kot pobudnik skupne akcije v Pomurju povezal kar deset organizacij in več prostovoljcev, ki bodo na domu obiskali ranljive ter jim z majhno pozornostjo prenesli sporočilo akcije," so zapisali. Mi smo se jim pridružili v Murski Soboti, ko so obiskali enega od občanov. Razveselili so ga s sladkim paketom, saj so prostovoljci in člani sodelujočih organizacij spekli pecivo, predstavniki društva Mozaik pa so ranljivim tudi svetovali pri iskanju rešitev za morebitne težave.

pomoč-ranljivim-skupinam, obisk-ranljivih, darilo-paket
Jure Kljajić
Pomoč ranljivim skupinam.

Na vrata ranljivih so potrkali s posebno mislijo in dobro besedo, da bi jim spremenili dan na bolje. "Vsak človek si želi čutiti dobro in doživeti spremembo na bolje. Takrat se njegov svet obarva z lepimi barvami in iz malega zraste veliko: mnogo je imeti že enega prijatelja ali zaslišati prijaznost iskrene besede. Včasih je to dovolj, da nepremostljive težave postanejo premostljive in žalost zamenja veselje," pravijo v društvu Mozaik. Njihova predsednica Lili Miloševič je še dodala, da jih veseli, da njihov dolgoletni trud rojeva sadove. 

mozaik dan-za-spremembe obisk-ranljivih-oseb