vestnik

Objavljen je razpis za sodelovanje na državnem ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij

Vestnik, 12. 2. 2021
TIC Ptuj
Dobrote slovenskih kmetij
Aktualno

Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi ter ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi letos prirejajo državno ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij.

Prireditev s podelitvijo priznanj bo letos potekala med 28. in 30. majem v Minoritskem samostanu na Ptuju, tudi letos pa bodo po ocenah strokovne komisije podeljena zlata, srebrna in bronasta priznanja za kakovost. 

kutina marmelada
Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Na Dobrotah slovenskih kmetij bodo tudi letos ocenjevani izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi, žgane pijače, suho sadje in drugi pridelki, vina, sadjevci oziroma sadna vina, domače marmelade, džemi in sadni namazi, kompoti, konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med, medice in čaji. Izdelki morajo biti za ocenjevanje dostavljeni v primerni tržni embalaži in ustrezno označeni, saj bodo fotografirani za objavo v elektronskem katalogu. Tam bodo objavljeni samo izdelki kmetij, ki imajo ustrezna dovoljenja za trženje, ostali sodelujoči pa bodo objavljeni v seznamu nagrajencev na spletni strani omenjenega državnega ocenjevanja. 

886f906b32178d22313ebc287aad0307
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Zadnji rok za prijavo za sodelovanje na državnem ocenjevanju je 19. februar do 12. ure, za dostavo posameznih izdelkov in pridelkov pa so določeni različni termini, ki so objavljeni v razpisu. 

dobrote-slovenskih-kmetij-2021 državno-ocenjevanje