vestnik

Območje Bukovniškega jezera in tropski vrt zaenkrat ostajata odprta

Vestnik, 15. 3. 2020
Jure Zauneker
Tropski vrt Ocean Orchids (fotografija je nastala ob dnevu odprtih vrat)
Aktualno

V Občini Dobrovnik, v kateri sta priljubljeni turistični destinaciji Bukovniško jezero in tropski vrt podjetja Ocean Orchids, pozorno spremljajo dogajanje v zvezi s širitvijo koronavirusa, so zapisali v izjavi za javnost.

Pri tem so že sprejeli številne ukrepe: “Odpovedane so vse javne prireditve, občni zbori, prireditev ob madžarskem narodnem prazniku, mednarodna razstava pirhov, športne prireditve in ostala srečanja. Dvojezična osnovna šola in vrtec bosta od ponedeljka naprej zaprta … Vodstvo šole in vrtca pa že pripravlja pouk na daljavo. Zapira se krajevni urad, občinska uprava bo delovala na daljavo-preko telefona 025776880 in e-pošte obcina@dobrovnik.si.  Vse informacije so dostopne na www.dobrovnik.si. Zdravstvena postaja in lekarna bosta odprti kot do sedaj, vendar se bo vstopalo posamično in pod nadzorom, prav tako tudi trgovine in Petrol.”

Pri tem dodajajo, da območje Bukovniškega jezera in tropski vrt zaenkrat ostajata odprta: “V kolikor pa bodo navodila vlade še bolj poostrena, bomo info-pisarno zaprli že v ponedeljek, seveda so prehodi okrog Bukovniškega jezera vedno možni in za vsakogar dobrodošli,” je zapisal župan Marjan Kardinar, ki dodaja, da je državna meja oziroma cesta med Slovenijo in Madžarsko (Žitkovci-Bödehaza) zaprta z betonskimi pregradami.

občina-dobrovnik ocean-orchids