vestnik

Obnova knjižnice v Gornji Radgoni bo končana do konca poletja

M. Ha., 23. 2. 2024
JZ Knjižnica Gornja Radgona
Stavba knjižnice v Gornji Radgoni bo prvič deležna energetske obnove.
Aktualno

Ocenjena vrednost po podatkih, objavljenih v javnem naročilu, je 222.444 evrov brez DDV

Občina Gornja Radgona je prejšnji teden objavila javno naročilo za energetsko obnovo stavbe Javnega zavoda Knjižnica Gornja Radgona. Dela zajemajo obnovo fasade, menjavo vhodnih vrat in stavbnega pohištva, sanacijo stropov in slikopleskarska dela v drugem nadstropju ter inštalacijo strelovoda. Investicija je sofinancirana z nepovratnimi sredstvi Eko sklada, ocenjena vrednost po podatkih, objavljenih v javnem naročilu, je 222.444 evrov brez DDV, skladno s terminskim načrtom pa bo obnova predvidoma končana konec avgusta tega leta.

Stavbo so pred tem obnavljali leta 2012, ko je bila zaradi izredne prostorske stiske in zastarelosti objekta izvedena prva faza obnove, ki je zajemala predvsem širitev knjižničnih prostorov ter nakup notranje opreme, kar je knjižnici zagotovilo minimalne predpisane standarde. Sledila je druga faza obnove v letu 2013, v okviru katere so bili izvedeni tlaki in menjava stavbnega pohištva v prvem nadstropju stavbe. Nobena od dosedanjih obnov pa ni zajemala energetske obnove stavbe.

Zapišimo še, da je gornjeradgonska knjižnica sklenila dogovor z Občino Sveti Jurij ob Ščavnici, da tam vzpostavijo izposojevališče knjig. Kot so nam pojasnili na Občini Sveti Jurij ob Ščavnici, so se za vzpostavitev izposojevališča v svoji občini odločili, da bi občanom približali kulturo branja. Uredili so ga v nekdanji občinski stavbi na naslovu Ulica Bratka Krefta 14, obratovalo pa naj bi ob sredah med 12. in 16. uro. Izposojevališče bo delovalo v sodelovanju z Literarnim društvom Prleške Atene. Na voljo bo knjižno gradivo za otroke in odrasle, na začetku bo na voljo 800 knjig.

knjižnica-gornja-radgona obnova