vestnik

Obolele s covid-19 iz regije bodo zdravili v murskosoboški bolnišnici

M.H., 18. 9. 2020
Nataša Juhnov
Murskosoboška bolnišnica se pripravlja na zdravljenje bolnikov s Covid-19.
Aktualno

V zvezi z organizacijo zdravljenja obolelih v prihodnje, bo danes popoldne potekal sestanek na vladi. Oddelki za zdravljenje obolelih s covid-19 zasedeni.

Zaradi zasedenosti oddelkov v bolnišnicah, ki sprejemajo na zdravljenje bolnike s covid-19, bodo te začeli zdraviti tudi v murskosoboški bolnišnici. »Toda to ne pomeni, da jih bomo sprejemali tudi od drugod,« je povedal Daniel Grabar, strokovni direktor. V zvezi z organizacijo zdravljenja obolelih v prihodnje bo danes popoldne potekal tudi sestanek na vladi, glede na razmere širjenja okužb in števila bolnikov, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje, pa obstaja možnost, da bo tudi murskosoboška bolnišnica opredeljena kot bolnišnica za zdravljenje covid-19.

Grabar je še povedal, da se je po večjem številu potrjenih okužb v prejšnjih dneh pri bolnikih, ki so iskali zdravniško pomoč v bolnišnici, in so jih nekaj tudi napotili na zdravljenje v UKC Maribor, stanje zadnja dva dneva umirilo, torej da niso potrdili nobene okužbe.

Med zaposlenimi v bolnišnici zdaj nimajo okuženega, je pa nekaj zdravstvenih delavcev odsotnih zaradi bližnjega stika z okuženim predvsem v družini ali pa ostajajo doma zaradi drugih virusnih okužb, ki se že širijo. Vse to pa se že pozna pri organizaciji dela.

covid zdravljenje sb-ms