vestnik

V Ljutomeru razglasili obrtnika leta, še pred tem pa je Židan predstavil 340 milijonov evrov težke razpise

Vestnik.si, 2. 8. 2024
Občina Ljutomer
Obrtnik leta 2023 je postal Daniel Zelko, Saša Žuman pa je prejel zlato plaketo za 150 let dejavnosti družine Žuman.
Aktualno

Ljutomerska območna Obrtno-podjetniška zbornica je pripravila okroglo mizo z naslovom Predvideni ukrepi ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v letu 2024 za razvoj podjetij. Na njem so spregovorili o podpornih ukrepih, ki jih ministrstvo v prihodnjem obdobju načrtuje. Zvečer je sledila še slavnostna podelitev laskavega naziva obrtnika leta.

Na petem dnevu obeleževanja 68. praznika ljutomerske občine se je vse vrtelo okoli podjetništva.  Na okrogli mizi minuli četrtek, ki jo je pripravila Ljutomerska območna Obrtno-podjetniška zbornica, so sodelovali predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, direktor zbornice Danijel Lamperger, državni sekretar Dejan Židan, predstavniki sosednjih zborni ter predstavniki podjetij in obrtnikov. 

Zbrane je nagovoril predsednik ljutomerske območne enote Ivo Ozmec in poudaril pomen sodelovanja med obrtniki in državnimi institucijami pri razvoju gospodarstva. Cvar in Lamperger sta predstavila ključne smernice zbornice za podporo podjetništvu, Židan pa 42 ukrepov ministrstva za razvoj podjetij, ki so sofinancirani s slabimi 340 milijoni evrov. Namenjeni so podpori podjetništvu, energetski učinkovitosti, raziskavam in razvoju, internacionalizaciji, krožnemu gospodarstvu, lesni industriji, rokodelstvu, turizmu in športu. 

Dogodek je bil priložnost za konstruktiven dialog med obrtniki in predstavniki ministrstva ter za izmenjavo koristnih informacij o podpornih programih in razvojnih trendih v gospodarstvu. "OOZ Ljutomer s tovrstnimi dogodki spodbuja sodelovanje med obrtniki in institucijami ter zagotavlja, da so obrtniki dobro obveščeni o aktualnih možnostih za razvoj svojih podjetij, pri tem jih finančno podpira Občina Ljutomer," so dodali. 

okrogla miza, ljutomer, gospodarstvo
Arhiv ministrstva
Okrogla miza v Ljutomeru.

Zvečer pa je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekala še slavnostna prireditev Obrtnik leta 2024. Laskavi naziv je pripadel Danielu Zelku, ki vodi družinsko podjetje Steklarstvo Zelko. Podjetje je na trgu prisotno že več kot tri desetletja in beleži odlične poslovne rezultate po celotni državi. Na prireditvi je posebno priznanje za 150 let dejavnosti, zlato plaketo, prejel še Saša Žuman, ki kot predstavnik že pete generacije piše zgodbo Lončarstva Žuman

okrogla-miza ljutomer ozs podporni-ukrepi