vestnik

Od jutri višji upravičeni stroški za usposabljanje brezposelne osebe

M.V., 21. 8. 2019
Nataša Juhnov
Od jutri bodo delodajalci upravičeni do višjih upravičenih stroškov za usposabljanje brezposelne osebe
Aktualno

Spremembe bodo pomenile višji znesek upravičenih stroškov za delodajalca, ki usposablja brezposelno osebo na delovnem mestu.

Pri dvomesečnem usposabljanju brezposelne osebe na delovnem mestu bodo delodajalci tako upravičeni do 526 evrov ( iz dosedanjih 370 evrov), pri trimesečnem usposabljanju pa do 732 evrov ( iz dosedanjih 493 evrov).

V program usposabljanja se lahko brezposelni vključijo takoj

Novo je tudi to, da se v programa usposabljanja na delovnem mestu lahko vključijo brezposelni takoj po prijavi na Zavodu. Prej so morali biti prijavljeni najmanj 3 mesece. Prav tako se lahko osebe iz socialne aktivacije vključijo v usposabljanje že po vključitvi v program socialne aktivacije in ne več šele po zaključku tega programa.

Po novem usposabljanja na delovnem mestu trajajo enotno 3 mesece, le izjemoma, ko tako odločijo na Zavodu, lahko trajajo 2 meseca- na primer pri usposabljanju na enostavnih, nezahtevnih ali manj zahtevnih delovnih mestih.

Poleg tega se bo povečal tudi mesečni strošek izvedbe usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito z 250 evrov na 373 evrov, pri delovnem preizkusu pa se strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca z 206 evrov poveča na 278 evrov.

zavod-za-zaposlovanje usposabljanje-na-delovnem-mestu