vestnik

Odličnjaki in učenci z zlatimi priznanji na županovem sprejemu v Občini Križevci

Vestnik.si, 23. 6. 2023
Občina Križevci
Sprejem v Občini Križevci.
Aktualno

Župan Občine Križevci Branko Slavinec je pripravil sprejem za odličnjake in učence z zlatimi priznanji na državni ravni.

Ravnateljica Osnovne šole Križevci, Vasilija Stolnik, je spremljala pet učenk in enega učenca, ki so v vseh devetih letih osnovnega šolanja dosegli odličen uspeh in se pripravljajo na vstop v srednješolske klopi v naslednjem šolskem letu. Med najbolj uspešnimi v njihovi generaciji so Eliot Činč, Živa Leskovar, Kaja Novak, Tia Golinar, Brina Horn in Žana Horvat. Med sproščenim klepetom z županom so učenci razkrili, da so poleg učenja aktivni tudi na številnih drugih področjih. Večina med njimi se bo vpisala v gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Župan je v svojem nagovoru učenkam in učencem čestital za odlične rezultate v času šolanja ter poudaril, kako pomembno je znanje za življenje. Zaželel jim je, da bi bili tudi naprej tako uspešni in da bi v prihodnosti s svojim znanjem prispevali k razvoju domačega kraja.

občina-križevci, sprejem
Občina Križevci
Sprejem v Občini Križevci.

Ob tej priložnosti so odličnjaki prejeli spominske kipce, ki jih je izdelal lokalni umetnik Robert Jurak, Terme Banovci pa so učencem podarile vstopnice za kopanje in pizzo.

Petošolec Teodor Žnidarič je prejel zlato priznanje v matematičnem tekmovanju Matemček, sedmošolka Ana Prša pa je prejela zlato priznanje v tekmovanju Logična pošast.

Srečanja z učenci se je udeležil tudi podžupan Občine Križevci Danijel Lesničar.

občina-križevci sprejem Odličnjaki