vestnik

Odprtje vrtca v Veržeju bo aprila

I. B., 12. 3. 2024
Vida Toš
Občinski svet Občine Veržej je v prvi obravnavi sprejel predlog odloka o proračunu za letos. Prihodki znašajo 1,6 milijona evrov, odhodki 2,3 milijona evrov.
Aktualno

Za gradbena dela in opremo 750 tisoč evrov.

Občinski svet Občine Veržej je v prvi obravnavi sprejel predlog odloka o proračunu za letos. Prihodki znašajo 1,6 milijona evrov, odhodki 2,3 milijona evrov. Seja je potekala v prostorih novega vrtca v Veržeju, ki so si ga svetniki ob tej priložnosti tudi ogledali. Direktorica občinske uprave Melita Moravec nam je povedala, da je vrtec končan, občina je v postopku pridobivanja uporabnega dovoljenja, vrtec naj bi bil odprt konec prihodnjega meseca. Prav za dokončanje vrtca, za gradbeno-obrtniška dela in nabavo opreme, bo tudi v letu 2024 namenjenih največ sredstev v proračunu, natančneje 750 tisoč evrov. 


Slabih 230 tisoč evrov bo namenjenih za investicijska vzdrževanja in obnove, med drugim za vzdrževanje poslovnih prostorov občine, za čistilno napravo Veržej, vodovodno črpališče v Lukavcih in vodovodno ter kanalizacijsko omrežje v občini. Nekaj čez sto tisoč evrov bo šlo tudi za investicijsko vzdrževanje po lanskih poplavah in neurjih. Precejšnji del sredstev bo namenjen tudi za pripravo projektnih dokumentacij za različne projekte, denimo za fekalno kanalizacijo, nadgradnjo čistilne naprave in za gradnjo večstanovanjske stavbe v Veržeju. V proračunu so rezervirana tudi sredstva za zamenjavo oken in vrat na slačilnici pri nogometnem igrišču v Veržeju. Izvedena bodo še nekatera investicijska dela, saj je bil objekt lani pod vodo. Občina je že izdala tudi naročilnico za sanacijo nogometne površine in tako je že v izvajanju zamenjava poškodovane travne ruše. Ta bo strojno odstranjena in položena bo nova. Predlog odloka o proračunu je zdaj v tridesetdnevni javni razpravi. 


Na dnevnem redu občinske seje bila tudi obravnava elaborata o oblikovanju cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini. Direktorica občinske uprave nam je povedala, da elaborata svetniki niso obravnavali, ampak je bil sklenjen dogovor, da se bo na naslednji seji obravnaval novejši elaborat. 

občina-veržej proračun vrtec