vestnik

(ODZIV DRUŽBE KAPION) Betonsko oviro so nam ukradli, pritožba že na ustavnem sodišču

Rok Šavel, 16. 8. 2021
Rok Šavel
Betonske ovire več ni.
Aktualno

Boris Benko, direktor družbe Kapion, dodatno pojasnjuje zadnje dogajanje v zvezi z dalj časa trajajočim sporom v Kocljevi ulici.

Spomnimo, poročali smo, da so posamezni stanovalci v Kocljevi ulici uspeli na sodišču in dosegli odstranitev betonske ovire, ki jim je preprečevala dostop na parkirišče. Sedaj se je oglasil še direktor družbe Kapion Boris Benko, druge stranke v postopku, ki je betonsko oviro, z namenom preprečitve dovoza, tudi postavil. Kot poudarja Benko, sta motenjsko pravdo sprožila pravzaprav le dva stanovalca, hkrati pa so v družbi vložili tožbo zaradi motenje lastnine proti istima osebama. 

Pritožba na ustavno sodišče, upravnik ukradel betonsko oviro?

"V motenjski pravdi sta uspeli v rednem sodnem postopku samo ti dve osebi in nihče drug, ker trdita, da želita prehajati čez gornjo etažo parkirne hiše, kar v resnici to parkirišče tudi je. Zoper sodbo smo sicer že podali pritožbo na ustavno sodišče. Ti dve osebi sta proti nam sprožili izvršbo, na katero smo se pritožili in je ta pritožba v teku. Zahtevali sta namreč, da ju moramo vpisati v računalnik zapornice, kar pa ju ne moremo, ker zapornice še nismo postavili nazaj," pojasnjuje Benko in dodaja, da je upravnik po naročilu enega izmed stanovalcev sporno betonsko oviro preprosto ukradel.

20210813_084118
Rok Šavel
Zapletom v Kocljevi ulici ni videti konca.

Ko bo zapornica, prehod samo dvema osebama in le do razpleta tožbe ali pritožbe

Ta kraja ovire pa je po njegovih besedah še posebej problematična, saj zapornica do parkirišča še ni bila postavljena, ker so najprej morali opraviti preizkus prihoda največjega gasilskega vozila na intervencijsko površino in bodo širino vstopa prilagodili glede na preizkus. Nato sledi še preizkus semaforizacije ob delujoči zapornici, čakajo pa jih še manjši popravki asfaltne prevleke.

"Potem bo parkirišče nared in bo izključno tema dvema osebama omogočen prehod do razpleta tožbe za motenje lastnine ali do razpleta pritožbe na ustavnem sodišču," še poudarja Benko in opozarja, da tako prehod zaenkrat ni dovoljen.

Obenem, tako Benko, imajo prebivalci Kocljeve 10, 12 in 14 urejen dostop na parkirišče iz severa, pri nekdanjem Domu tehnike. Po njegovih navedbah je glede na lokacijsko dokumentacijo in gradbeno dovoljenje za stavbo v Kocljevi 10, ki je bila zgrajena nazadnje, predviden vhod na zgornje parkirišče iz severa in ne iz juga.

kocljeva-ulica betonska-ovira boris-benko kapion