vestnik

Odziv Kurbosa na očitke

Vida Toš, 21. 6. 2019
Foto:vida Toš
Davorin Kurbos.
Aktualno

Danes se je prvič javno na svoji fb strani oglasil zdaj že bivši direktor JP Prlekija, Davorin Kurbos.

Zgodba je znana; že v sredo smo poročali o tem, da so na seji občin ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija (JP Prlekije) občine, ki imajo v družbi kapitalsko večino – gre za kapitalski delež 66,98 odstotkov; od tega ima Občina Gornja Radgona 22,50 odstotkov kapitala, Radenci 13,71 odstotkov in Ljutomer 30,77 odstotkov - razrešile direktorja JP Prlekije Davorina Kurbosa.
Ta se na klice novinarjev ni odzival, do danes. Danes pa je na svoji FB strani napisal takole: »Kar se je zgodilo v JP Prlekija, je nedopustno in nezakonito in je konstrukt tistih »lastnikov« javnega podjetja, ki so, eni v predkazenskem postopku zaradi svojih dejanj in povzročene škode, drugi, ki so prišli včeraj, pa so zaznamovani s kriminalno preteklostjo.
Pripravljeno imam obsežno gradivo z natančnim opisom in dokazili o zlorabah javnih funkcij in znakih kaznivih dejanj tistih, ki se zaradi reševanja lastne kože na tak nezakonit način spravljajo na javno podjetje in namene osebno.
Čakam le še izrek sodbe v pravdi v zvezi z zakonito zadržano najemnino, pravda je bila zaključena v torek, takoj za tem pa bom zlorabe in nepravilnosti ter ogromno oškodovanje javnih in evropskih sredstev, ter škodo, ki jo merimo v milijonih evrov, naznanil Komisiji za preprečevanje korupcije in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu To lahko naredim zato, ker imam čisto vest, in ker smo v Javnem podjetju Prlekija ves čas delali pošteno in zakonito!
Vsem, ki v medijih in na družbenih omrežjih po naročilu županje, ali pač kar tako, klevetate in pišete o stvareh, ki jih ne poznate ter blatite moje dobro ime in dobro ime našega podjetja, bodisi preko lažnih profilov, ali v svojem imenu, sporočam, da je klevetanje in blatenje kaznivo dejanje.«
JP Prlekija Davorin Kurbos