vestnik

V murskosoboški bolnišnici dodatnih okužb niso potrdili

Majda Horvat, 24. 3. 2020
Nataša Juhnov
Nihče od bolnikov, ki se zdravijo v murskosoboški bolnišnici, ni okužen.
Aktualno

Pri nobenem od bolnikov in zaposlenih okužba s koronavirusom ni potrjena na novo

Pri nobenem od treh bolnikov, ki so imeli znake podobne okužbi s koronavirusom in so jih sprejeli v murskosoboško bolnišnico, prisotnost virusa ni bila potrjena. Zaradi slabega zdravstvenega stanja so jih sprejeli na zdravljenje oziroma odpustili v domačo oskrbo.

Prav tako okužba ni bila potrjena pri nobenem od nekaj bolnikov, za katere je skrbel okuženi zdravstveni delavec, kakor tudi ne pri katerem od drugih bolnikov. V bolnišnici so namreč od petka do ponedeljka testirali 49 bolnikov, brise zaposlenim pa so jemali v ambulanti murskosoboškega zdravstvenega doma.

506003d9ea3e2eacd75632111d66add1
Aleš Cipot
V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo pripravljenih 15 postelj za osebe s sumom na okužbo.

Vsi trije zdravstveni delavci iz bolnišnice, torej dva, ki sta zbolela že pred časom in eden, pri katerem so okužbo potrdili pred dnevi, se počutijo dobro.

V bolnišnici zdaj imajo na voljo zaščitna sredstva, vendar si prizadevajo, da bi jih dobili več ob morebitnem povečanju števila bolnikov. Bolnišnica ima trenutno za bolnike s sumom na okužbo pripravljenih 15 postelj, še vedno pa velja, da bodo paciente s potrjeno okužbo premeščali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Šele ko bodo zmogljivosti v UKC Maribor zapolnjene, jih bodo zdravili v regijski bolnišnici.

bolnišnica okužba bolniki