vestnik

Izvršba brez stresa – za učinkovito izterjavo najemite strokovnjake

Oglasno sporočilo, 31. 7. 2023
Arhiv naročnika
Izvršba.
Aktualno

E-izvršba je zapleten postopek. Da bo izvršba uspešno vložena in tudi poplačana, lahko za to delo najamete strokovnjake za izterjavo denarja.

S plačilno nedisciplino se srečujejo številna podjetja, tako mala kot velika. Ko dolžniki ne izpolnijo svojih plačilnih obveznosti v predvidenem roku ali v skladu z dogovorjenimi pogoji, postane izvršba skorajda obvezen del poslovanja. Ni podjetja, ki se ne bi že kdaj srečalo s to zagato.

Postopek vlaganja izvršb je precej kompleksen, četudi e-izvršba poteka preko elektronskih kanalov. Še vedno je potrebno pripraviti vso dokumentacijo, poznati tehnične postopke in zakonodajo, ter nenehno spremljati, kaj se z vlogo na sodišču dogaja, vse do pravnomočnega sklepa o izvršbi.

Ravno zato se številne pravne in fizične osebe odločajo za najem strokovne pomoči pri izterjavi denarja od svojih dolžnikov. Za vlaganje e-izvršb lahko najamete strokovnjake za izterjavo denarja in si s tem zagotovite učinkovito upravljanje postopkov, prihranek časa in zmanjšanje tveganj za napake. Cilj je, da se poplačilo izvršbe na koncu izvede, kar pomeni, da je denar na računu.

E-izvršba – postopek prepustite izkušenim strokovnjakom

Vlaganje e-izvršb za izterjavo dolgov je postopek, ki ga podjetja in posamezniki izvajajo za izterjavo neplačanih terjatev od dolžnikov. Če se želite izogniti zapletenim postopkom in zagotoviti, da bo izvršba uspešna, lahko za to delo najamete strokovnjake, specializirane za reševanje težav z neplačniki. Vse to pa ima svoje prednosti.

Poznavanje zakonodaje o izterjavi dolgov

Specialisti imajo pravno znanje in razumejo zakonodajo, ki ureja izterjavo dolgov. S tem se zagotovi, da je e-izvršba izvedena v skladu z veljavnimi predpisi in postopki.

Izkušnje pri reševanju težav z neplačniki

Izterjava denarja zahteva izkušnje in veščine pri upravljanju različnih situacij z dolžniki. Specialisti za izterjavo imajo bogate izkušnje pri reševanju sporov, obravnavanju izgovorov dolžnikov ter pri uporabi ustreznih pravnih mehanizmov za izterjavo dolga.



Učinkovitost in skrajšanje postopkov izterjevanja

Specialisti imajo učinkovite postopke in metode za pridobivanje neplačanih terjatev. Z njihovo pomočjo se lahko izognete nepotrebnim zapletom, zastojem ali napakam, ki bi lahko upočasnile postopek izvršbe.

Ohranjanje profesionalnega odnosa z dolžniki

Vlaganje e-izvršb za izterjavo dolgov lahko vpliva na odnose z vašimi strankami, še posebej, če gre za dolgoročne poslovne partnerje. Specialisti za izterjavo lahko pomagajo ohraniti profesionalen in spoštljiv odnos z vašimi strankami med postopkom izterjave.

Optimizacija vašega časa

Ko se osredotočate na vaše poslovanje, lahko e-izvršba postane obremenjujoča naloga. Če pa za to delo najamete specialiste, vam to omogoča, da napore usmerite v druge ključne dejavnosti vašega podjetja.

Spremljanje plačilnih obveznosti

Specialisti za izterjavo redno spremljajo plačilne tokove in skrbijo, da bodo izvedene vse potrebne izterjave ob ustreznem času. To zagotavlja, da ne zamudite nobene priložnosti za izterjavo dolgov.

E-izvršba – pomoč pri upravljanju zapletenih postopkov

Izterjava denarja z vlaganjem e-izvršb ni tako preprost postopek iz več razlogov:



- Vključeni so različni pravni vidiki, zato je razumevanje zakonodaje ključnega pomena.

- Obstaja več različnih vrst izvršb kot so plačilna izvršba, izvršba na premičnine ali nepremičnine, izvršba na bančni račun, itd. Vsaka ima svoje specifične zahteve in postopke.

- Za uspešno vlaganje e-izvršb je potrebno pripraviti ustrezno dokumentacijo, ki mora biti skladna z zakonskimi zahtevami. To lahko zahteva temeljito raziskovanje in zbiranje ustreznih dokazov.

- Med postopkom e-izvršbe so lahko vpleteni tudi pritožbeni postopki, če dolžnik ugovarja ali če pride do nesoglasij glede izvršitve.

- Uporaba elektronskih sistemov zahteva dobro razumevanje in delovanje tehničnih platform, kar lahko predstavlja izziv za tiste, ki niso seznanjeni z digitalnimi orodji.

Iz naštetih razlogov je zatorej bolj smiselno, da najamete strokovnjake za izterjavo denarja.

izvršba
Arhiv naročnika
Izvršba.

Izvršba – sodišče je zadnja instanca, zato se zavarujte pred neplačili

Preden e-izvršba pristane na sodišču, obstaja kar nekaj mehanizmov, ki jih lahko uporabite ob neplačanih obveznostih. V prvi vrsti lahko sklenete ustrezno zavarovanje, ki je prilagojeno vašim potrebam in vas ščiti pred neplačili.

Na primer, če uporabljate storitve prevoza tovora, se lahko odločite za zavarovanje tovora, s katerim se lahko zaščitite pred finančnimi izgubami zaradi nepredvidenih dogodkov, ki se lahko zgodijo med prevozom. Določene police za zavarovanje tovora tudi omogočajo, da mora prevoznik izvesti izterjavo dolga, če se vašemu kupcu dovoli plačilo šele po prejemu blaga. Sicer pa se lahko odločite tudi za zavarovanje terjatev.

Preden gre izvršba v sodni postopek, lahko specialisti za izterjavo denarja opravijo tudi druga dela v vašem imenu. Še pred pričetkom poslovanja lahko preverijo bonitetno oceno in poslovanje vašega potencialnega kupca, s čimer se lažje predvidi tveganje za plačilno nedisciplino.

Če se izkaže, da vaš kupec še ni plačal izstavljenega računa, pa strokovnjaki lahko v dogovorjenih časovnih intervalih kličejo vaše stranke in jih opominjajo na plačilo zapadlih obveznosti. To je faza, ki se je izkazala za zelo učinkovito, če pa tudi to ne zadošča, pa je na vrsti e-izvršba.

Izvršba do poplačila v treh enostavnih korakih

Izkušeni strokovnjaki za izterjavo denarja zagotovijo, da je e-izvršba uspešno vložena preko sodišča in kasneje tudi spremljajo celoten postopek vse do poplačila oziroma pravnomočnega sklepa o izvršbi. Vse, kar morate narediti je, da predložite potrebne podatke, da lahko pripravijo dokumentacijo in poskrbijo, da je izvršba vložena v čim krajšem času. Le tako boste lahko čim prej prišli do vašega denarja.

izvršba e-izvršba