vestnik

OŠ Bogojina: Izvajalca bodo pozvali k odpravi napak  

Timotej Milanov, 25. 3. 2019
Nataša Juhnov
Po mnenju vodstva OŠ Bogojina so šolski prostori preslabo ogrevani. 
Aktualno

Člani sveta zavoda bogojinske osnovne šole so pred kratkim na izredni seji razpravljali o stanju ogrevalnega sistema na šoli. Po besedah ravnateljice Sabine Juhart so po triurni razpravi sprejeli sklep, da bo občina kot lastnica stavbe v dogovoru z uporabnikom-šolo izvajalcu poslala zahtevo za ureditev situacije, v dopisu pa naj bi postavili tudi dvomesečni rok za izvedbo potrebnih del.  

ab6cd0250aa85d0abc4c8a7d9322934a
Nataša Juhnov
Ravnateljica Sabina Juhart vztraja, da izvajalec odgovarja za neprimerno izveden ogrevalni sistem.

A Juhartova pravi, da od občine še ni prejela potrdila, če so dogovorjeni dopis že poslali izvajalcu: »Ne vem, če se bo to res zgodilo, saj je župan še vedno mnenja, da je za neprimeren ogrevalni sistem krivo vse drugo, le izvajalec ne, čeprav smo spet šli skozi vsa dejstva.« Prav tako je Juhartova že pred časom zadevo poslala občinskemu nadzornemu odboru, katerega predsednik Mihael Horvat pravi, da bodo v začetku aprila imeli sejo, na kateri bodo obravnavali omenjeni primer. Župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač nam je povedal, da je občina po seji sveta zavoda pozvala izvajalca, da odgovori na očitke vodstva šole o slabo izvedenem delu in da odgovore še čakajo.

3e02978c151ffe7d816d8077f7feb862
Jure Zauneker
Po besedah Alojza Glavača so izvajalca pozvali, da odgovori na očitke.

Kot smo že poročali, v vodstvu šole, ki jo obiskuje 185 otrok, opozarjajo, da prostori šole niso dovolj ogrevani. Sanacijo ogrevalnega sistema je leta 2014 izvedla ljubljanska družba Sonce Auto, ki se danes imenuje Teron. Izvajalec je takrat v tristranski pogodbi, ki sta jo podpisala še šola in občina, zagotovil tehnično brezhibnost sistema toplotnih črpalk, ki naj bi šoli tudi omogočile, da za ogrevanje na letni ravni privarčuje deset odstotkov glede na dotedanje stroške, a ker se to ni zgodilo, bi moral po mnenju Juhartove za to odgovarjati izvajalec.
Prav tako smo že poročali, da je občina pripravila aneks k pogodbi, s katerim bi po besedah Glavača dosegli večji izkoristek peči in skrajšanje veljavnosti pogodbe s 30 na 20 let, a Juhartova tega aneksa ne želi podpisati, saj pravi, da je aneks protizakonit, ker so v njem določbe, po katerih je izvajalec dolžan zagotoviti toploto zgolj za zunanjo temperaturo minus 12 stopinj Celzija, prav tako po njenih besedah po določbah aneksa izvajalec ne odgovarja za nazadostno ogrete prostore zaradi neprimerne izolacije.



Preberite tudi:Razgreto o hladnih prostorih osnovne šole

oš bogojina