Ekošola in Lidl Slovenija sta deveto sezono izvajala projekt Hrana ni za tjavendan. V njem so sodelovale izobraževalne ustanove in z raznolikimi aktivnostmi, merjenjem količine zavržene hrane in ozaveščanjem v povprečju zmanjšale količino zavržene hrane za 30 odstotkov, nekatere skoraj v celoti. Letos je v projektu sodelovalo 215 vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupaj več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev. Osnovna šola I Murska Sobota je v kategoriji druge in tretje triade osnovnih šol zasedla 1. mesto in dosegla najboljše rezultate.
Preberite še
Odpri v novem zavihkuDobro vino je še vedno cenjeno, ocenjujejo v Vinogradništvu Kolarič
Družina Kolarič je prve trte zasadila daljnega leta 1946. Na sedmih hektarjih vinogradov pridelujejo dvanajst sort, posebej ponosni so na svojo penino.
Namen projekta je ozaveščati otroke, mladostnike, učitelje in starše o zaskrbljujočih količinah hrane, ki jo vsakodnevno zavržemo ter ponuditi orodja za reševanje problematike v vsakdanu. Izobraževalne ustanove so lahko tudi sodelovale v natečaju Reciklirana kuharija, v sklopu katerega so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane. Nastalo je 278 receptov, najdete pa jih na tej povezavi.