vestnik

OŠ Puconci po nova znanja v Turčijo

Janja Bedič, 9. 3. 2020
OŠ Puconci
Udeleženci so si izmenjali primere dobrih praks, sodelovali pri pouku na osnovni šoli, ki skupaj z najstarejšo skupino vrtca šteje okrog 250 otrok. Foto Arhiv OŠ Puconci
Aktualno

Na delovnem srečanju so učitelji, vzgojitelji in strokovni delavci šol iz Slovenije, Nemčije, Španije in Grčije v turškem mestu Darica spoznavali pouk angleščine s pomočjo iger na osnovni šoli.

Mednarodne izmenjave v okviru projekta Erasmus+ so se udeležile tudi tri strokovne delavke z Osnovne šole Puconci. Delavnice, ki so jih pripravili turški partnerji, so zajemale učenje jezika s pomočjo namiznih in miselnih iger, iger s kartami, digitalnih iger in iger na prostem. Udeleženci so se preizkusili v izdelavi senčnih lutk in izvedbi kratkih predstav. Izjemen trud so pokazali tudi učenci, ki so v kulturnem programu s petjem in plesom predstavili bogato turško tradicijo. Raznolikost turške kulture in kulturno dediščino so sodelujoči spoznavali ob ogledu mest Darica, Gebze in Istanbul. Udeleženci so si izmenjali primere dobrih praks, sodelovali pri pouku na osnovni šoli, ki skupaj z najstarejšo skupino vrtca šteje okrog 250 otrok. Turški učenci so se z navdušenjem učili slovenskega jezika, spoznali tradicionalne slovenske igre, plese in izštevanke. Naslednje srečanje, tretje po vrsti, bo maja na Osnovni šoli Puconci, kjer bodo v ospredju okoljske vsebine.

mednarodna-izmenjava oš-puconci erasmus-+