vestnik

Velika Polana bo zopet središče glasbenih, športnih in kulinaričnih dogajanj. Kaj vse pripravljajo?

Jože Gabor, 20. 7. 2023
Rok Horvat
Pomurski poletni festival (PPF) se bo v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani začel v soboto, 29. julija, in se zaključil v soboto, 5. avgusta.
Aktualno

Pomurski poletni festival (PPF) se bo v Prireditvenem centru Poljana v Veliki Polani začel v soboto, 29. julija, in se zaključil v soboto, 5. avgusta.

Tudi letos so na osemdnevni prireditvi z vodilom Najlepša doživetja vašega poletja pripravili pester program za vse generacije in različne glasbene okuse, je povedala članica društva Štrk Nina Lebar na novinarski konferenci na Miškovi domačiji v Veliki Polani. Tudi letos na festivalu, ki ga organizirajo 26., pričakujejo okrog dvajset tisoč obiskovalcev.

Organizator festivala Društvo za šport, turizem, razvoj in kulturo - Štrk Slovenije je poskrbel, da so ob nastopih glasbenikov in glasbenih skupin različnih glasbenih zvrsti, od roka, popa do narodno-zabavne glasbe, še kulinarični, športni, gledališki in rekreacijski dogodki. Prvi dan prireditve se bo začel v soboto ob 14. uri, ko bodo kolesarji na starodobnih in sodobnejših kolesih občudovali lepote narave in spoznavali turistične in zgodovinske znamenitosti na kolesarjenju Fsi klačimo s Pücki. Na čelu kolone bodo s starodobnimi kolesi Polanski Pücki. Obenem bodo pripravili še srečanje lastnikov starodobnih vozil. Zvečer bo koncert Lidije Bačić, pred njo pa bo nastopil Weekend band.

polana
Jože Gabor
Novinarska konferenca za Pomurski poletni festival.

V nedeljo bodo nastopili Vili Resnik & band s predskupino Misteri, v ponedeljek Mladen Grdović, pred njim pa Ansambel Aktual, v torek pa Joker Out s predskupino Pravi moment. V sredo bo koncert skupine Let 3 s predskupino Einschlog, v četrtek bo večer narodno-zabavne glasbe s Polkaholiki, v petek zvečer pa bodo nastopili rokerji Big Foot Mama s predskupino High Voltage. Koncertni program osmih dni bo zaključil Dražen Zečić, pred njim pa bodo nastopili Zlata žila. Vsak večer festivala bo tudi elektronski oder, na katerem bosta nastopila Črt DJ in DJ Xenia. Za Lidijo Bačić je vstopnina pet evrov, za skupini Joker Out in Big Foot Mama ter Dražena Zečića deset evrov, ostali štirje večeri pa so brez vstopnine.

V nedeljo ob 17. uri bodo s prireditvijo obeležili sto let Prostovoljnega gasilskega društva Velika Polana, obenem pa bo še Turistična tržnica. V ponedeljek ob 16. uri bo tekmovanje v balinanju, ob 17. uri pa nogometna tekma med predstavniki medijev in občin. V četrtek ob 14. uri se bo v svetovni prestolnici bujte repe Veliki Polani pričelo tekmovanje v kuhanju bujte repe in srečanje starejših občanov, v soboto ob 14. uri pa zabavne igre Kmečka olimpijada in Turistična tržnica.

Pripravili so tudi program za najmlajše. V soboto ob 19. uri bo predstava za otroke PIK PAK, v torek ob isti uri Zajčkov zvonček, v sredo Medvedja simfonija, v petek pa Kuža pazi. Vse štiri gledališke predstave bodo izvedli člani Gledališča KU-KUC.  

velika-polana polanski-dnevi društvo-štrk pomurski-poletni-festival