vestnik

Osnovna šola v Lendavi dobiva prizidek. Večino sredstev bo zagotovila država

Majda Horvat, 1. 2. 2022
Majda Horvat
Gradnja prizidka DOŠ I v Lendavi je vredna 1,5 milijona evrov, večino sredstev bo zagotovila država.
Aktualno

S prizidkom, katerega gradnja poteka prav zdaj, bo Dvojezična osnovna šola I Lendava pridobila dobrih 800 kvadratnih metrov tlorisne površine.

V objektu bosta ob funkcionalnih prostorih še dve predavalnici v pritličju, in sicer za 80 in 40 oseb, štiri učilnice v nadstropju in štirje kabineti v mansardi. Objekt bo namenjen potrebam šole zaradi pričakovanega povečanega vpisa otrok in za izboljšanje razmer za delo, v njem pa se bodo lahko odvijali tudi javni dogodki. Predvidena vrednost projekta je 1,5 milijona evrov, država bo zanj prispevala 1,2 milijona evrov nepovratnih sredstev. Občina se je namreč v začetku februarja lani prijavila na razpis ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, pogodbo o sofinanciranju pa sta oktobra podpisala lendavski župan Janez Magyar in državni sekretar na pristojnem ministrstvu Mitja Slavinec.

Občina Lendava je februarja tudi objavila javni razpis za izbiro izvajalca del, če bo uspela na razpisu ministrstva. Najugodnejšo ponudbo v višini 1,12 milijona evrov je oddalo podjetje Dema plus, inženiring iz Ljubljane, dejansko pa gradi podizvajalec, Zidarstvo Maučec iz Gančan.

doš-i-lendava prizidek