vestnik

Ostro sporočilo delavcev migrantov vladi: "Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Sloveniji?"

Vestnik, 15. 1. 2020
Pixabay
V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije si želijo boljših razmer na slovenskem delovnem trgu.
Aktualno

Po prometni nesreči v Avstriji, v katerem sta umrli dve Prekmurki, so se oglasili v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

Sindikat delavcev migrantov Slovenije je na Vlado Republike Slovenije po včerajšnji tragični nesreči, v kateri sta življenje v sosednji Avstriji izgubili dve Prekmurki, naslovilo sporočilo, v katerem jih sprašujejo, kdaj bodo mladim omogočili, da se zaposlijo v Prekmurju. 

Predsednik Sindikata delavcev migrantov Mario Fekonja v svojem zapisu pravi: 

"Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin."

"Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča.....

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev...

Iskreno sožalje"

Sindikat delavcev migrantov Slovenije

prometna-nesreča delavci-migranti vlada-rs